Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, Diyanet İşleri Başkanlığınca Afrika'da ve Somali de açlık ve kıtlık yaşayan halka destek vermek amacı ile başlatılan yardım kampanyasına Alaplı halkının da destek verdiğini söyledi
Yardımların Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirten Baş, şöyle konuştu: Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Ramazan ayında başlatılan Afrika Ülkelerine yardım kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde geçen hafta Cuma günü yardım toplandı. Geçen hafta toplanan yardımda hem Diyanet İşleri Başkanlığımızın halkımızı bilinçlendirmesi, gerek broşür, gerek televizyon ve radyo reklamları ile halkımıza bilgi vermesinin ardından vatandaşlarımız yardım kampanyasına destek verdi. Gerek SMS mesajları gerekse maddi yardımlarla ülke genelinde 16 milyon lira civarında bir yardım toplandı. Bizde Alaplı Müftülüğü olarak ilçe genelinde bu kampanyaya destek verdik. Bize ulaşan rakamlara göre çünkü daha gelecek yardımlar var ama şu ana kadar 40 bin lira civarında bir para toplandı. Ben buradan ilçe halkımıza bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu yardımların devamını da diliyoruz.
Çünkü bir günlük ve iki günlük bir mesele değil, orada belli bir şey oluşmasına kadar yardımların devam etmesi gerekiyor. 
Onun için Kızılay'ımızda orada gerekli çalışmaları yapıyor. Bizlerde Alaplı halkı olarak burada devlet ve millet dayanışması ile beraber inşallah Afrika ve Somali halkının yanında olmaya devam edeceğiz dedi.