Geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye genelindeki sözleşmeli çalışan personellerin kurduğu Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği, Tekel çalışanlarına tam destek verdi.
Sözleşmeli 4/C Çalışanlar Derneği Başkan Vekili Cem Atasun Bayraktar, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Günlerdir süren Tekel çalışanlarının verdiği mücadeleyi saygı ile karşılıyor ve haklı mücadelelerinde kendilerine başarılar diliyoruz. Tekel çalışanlarının 4/C geçici personel statüsünde çalışmak istememelerinin haklı nedeni var. Çünkü 4/C'li olmak demek, geçmişteki hakları elinden alınan, dağılan ailesini toparlamak için, yetim kalan çocuğuna baba olmak için, yıkılan yuvasını yapmak için mücadele edendir. 4/C'li olmak demek, kamuda ikinci ya da üçüncü sınıf çalışan demektir. 657'ye tabi, ama işçi mi, memur mu olduğu belli olmayan, çalışma şartları belli olmayan, emekli ikramiyesi olmayan, diğer çalışanlar gibi hakları olmayan, ayda ancak bir gün izin hakkı olandır. 4/C'li olmak demek, yılın 12 ayı değil, 10 ayı çalışma süresi olan ve kışın ortasında iki ay işsiz, güçsüz, yiyeceksiz, yakıtsız kalan demektir. 4/C'li demek, çıkışta olduğu günlerde 'devletin fakirlere dağıttığı yardım fonundan faydalanabilir miyim?' diye kapı kapı dolaşmaktır.
4/C'li olmak demek, bir babanın evladının karşısına geçerken 'ben de yok' diyerek utanmasıdır. 4/C'li olmak demek, asgari ücret düzeyinde maaşla çalışmaya mecbur edildiği için maaşın ne demek olduğunu bilmemektir.  4/C'li olmak demek, aynı performansı sağladığı halde arkadaşı döner sermaye ödemesi alırken sadece onların kaç lira aldığını dinleyebilendir.
Kısaca 4/C'li olmak demek, sefale-tin adıdır. Bu sefalette yer almak istememelerini anlıyor ve bu haklı müca-delelerinde tüm kalbimizle onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz."