AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Doğanlı Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Doğanlı içme suyu tüneli ve kanalı inşaatını inceledi. İncelemelere, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Belediye Meclis üyeleri Metin Demir, Abdullah Karagüzel, Sabri Tığ ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, 50 yıllık su sorununu çözümleyen projenin başlangıç ayağında olduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;
"SU İHTİYACIMIZA HASSASİYET GÖSTERİLDİ"
"İnşaat çalışması için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ilgi gösterdi. Zonguldak halkının su ihtiyacı göze alınarak hassasiyet gösterildi. Zonguldak'ın 50 yıllık su sorununu çözümleyen çok önemli bir projenin başlangıç ayağındayız. Yerel yöneticilerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Malum olduğu gibi 2002 yıllarında Zonguldak'taki su sorununu ayyuka çıktığı vatandaşları isyan noktasına getiren bir süreci yaşadık. 2004 yılındaki yerel seçimlerden sonra yapılan yoğun çalışmalarla böyle bir mega projenin hayata geçirilmesi için ilgili bakanlıkların hayata geçirilmesi önemli oldu. Dönemin DSİ Genel Müdürü olarak görev yapan Veysel Eroğlu'nun bu projede önemli emeği oldu. Bakanımızın bizzat ilgisi sonucu DSİ Genel Müdürlüğü, projelerin yapılması, ihale edilmesi ve inşaatın yapılmasında ve hatta projenin işletmeye alınacağı zamanın öne alınmasında Zonguldak halkının su ihtiyacını da göz önüne alarak gereken özeni göstermiş, bakanımıza her safhada bilgi vermek suretiyle ve aldığı talimatlarla hareket ederek işin yapılması gerçekleştirilmiştir. İşe başlanılması sırasında hasıl olan, tünel giriş tarafındaki Orman Müdürlüğü'nden irtifa hakkı alınması ve tünel çıkış tarafındaki istimlak sorunlarının giderilmesi için, il yönetimimiz ile birlikte partimizin o dönemdeki Belediye Başkanı Secaattin Gonca devreye girmiş, Valimizin de önderliğinde yapılan toplantılarla engellerin kaldırılması sağlandı. Bu suretle işe başlanabildi. Dolayısıyla projenin her türlü safhasında Bakanımız ve partili milletvekillerimiz ile birlikte teşkilatımızın da yakından gösterdiği ilgi ve çabaları sonucu işin tamamlanması gerçekleştirildi. Zonguldak, beldelerine önceki yıllarda, özellikle 2003 yılında baş gösteren su sıkıntısına kesin çözüm olarak öngördüğümüz bu projenin işletmeye alınmasıyla, bu itibariyle de kifayet etmediği endişesi bulunan barajdaki su rezervine yılda yaklaşık 10 milyon metreküp, yani yüzde 70 oranında ilave su kaynağı temin edilmesi sağlanmıştır. Bu proje ile yöremizde, artan nüfus oranları da dikkate alınarak uzun yıllar yetecek suya kavuşmuş oluyoruz. Projenin gerçekleşmesi ile halkımıza bir daha su sıkıntısı yaşatılmaması için gösterdiğimiz çabalarımızın sonucunu görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."
Uçar, su şebekelerinde kaçak oranının yüzde 70' ere ulaştığını belirterek şöyle konuştu;
"ŞEBEKE YENİLEME İŞLEMLERİ BELEDİYELER TARAFINDAN YAPILMALI"
"Su şebekelerinde mevcut kaçak oranı yüzde 70'lere ulaşıyor. Bu projelerle elde edilen su kaynaklarının işletme hatalarıyla, gereken yatırımların yapılmaması veya zamanında yapılmaması nedenleri ile heba edilmesine de fırsat tanımamalıyız. Dünyada gelecek yıllar için suyun önemi gittikçe artan oranda büyüyor. Bu sebeple su kayıplarının önlenmesi, halkımıza daha yüksek miktarda su verebilme şartlarının sağlanması için parti yönetimi olarak, Zonguldak'ta su şebekesi yenileme işlemlerinin belediyeler tarafından bir an önce başlatılması gerektiğini de vurgulamak istiyoruz. Bu konuda ikazımızı temsilen görevimizdir, ayrıca her zaman olduğu gibi Zonguldak halkını temsilen bu konunun da takipçisi olacağız. 12 milyon TL'ye mal olan proje ile Zonguldak'ın 50 yıllık su sorununu çözeceğiz."