CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Kurtman, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, çalışmanın temel amacının Türkiye'deki kadın profilini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
Türkiye'de kadının sesini yükseltmek, kadının gücünü ortaya çıkarmak için çalıştıklarını dile getiren Kurtman, açıklamasına şöyle devam etti:
Türkiye'nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla Kadın Kollan MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan 'CHP Kadınları Anadolu Yollarında 7 Ayda 7 Bölge' çalışmamız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalışma kapsamında düzenlenen, 8-9-10 Kasım 2'nci İI Başkanları eşgüdüm toplantısı ile bölge çalışmalarında etkinliği artırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu artırmak ve umudu inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 7 ayda 7 bölge çalışmasının 7ayda İl çalışmaları ile güçlenmesine karar verdik. Dolayısıyla il ve ilçelerde yapılacak çalışmaların arttırılması ve eş-zamanlı olması önemli hale gelmektedir, Bunun için 7 ayda 7 bölge çalışması 7 ayda illere, uygulanabilecek hale getirilmiş ve İllerin 7 aylık çalışma planları ve programları il başkanları toplantımızda hazırlanmıştır. Bu çalışmadan sonra 7ayda ilçe, 7 ayda mahalle, 7 ayda sandık çalışmasına geçilecektir, Burada hedef seçimlerin iki ana unsuru olan Kadınlar ile Sandığı bir araya getirecek bir çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştirmektir. Türkiye'nin dört bir yanında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda yürümekten onur duyan Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüm İl Kadın Kolu Başkanları, İlçe Kadın Kollarının Başkanları ve kadın kollarımız ile birlikte tek ses, tek yürek oluyoruz. Tüm İller, 'Yerel Seçimlere Giderken, 7 Ayda İller' çalışmamızı başlatıyoruz. Gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Çalışmalarımız boyunca ana vurgumuz 'Eşit Temsil Eşit Katılım' talebimizi arttırmak, kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacak, Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu inancı ve güveni Örgütlemek birincil görevimizdir. Ülkemizin her şeyden çok birliğe ve bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı var. Daha mutlu daha huzurlu bir hayat için tek ses, tek güç, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek, Anadolu'nun kadınlarından. Başaracağız. Sol açık yola çık. Haydi kadınlar 'Barış-Bolluk-Bereket' için siyasete.