Orhan Kemal'in eseri "72. Koğuş", Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından Zonguldak'ta sahneye kondu. Tiyatro oyunu davetlilerden yoğun ilgi gördü. 
Sadri Alışık Tiyatrosu, 2009-2010 tiyatro sezonuna "Hanımın Çiftliği" adlı dizi filmle ekranlarda büyük ilgi gören edebiyat dünyasının usta kalemlerinden Orhan Kemal'in eseri '72. Koğuş'la girdi. Yönetmenliğini Kemal Başar'ın yaptığı oyunda Yavuz Bingöl (Kaptan), Kerem Alışık (Berbat), Azra Akın (Fatma), Can Kahraman (Kara), Yusuf Atala (Sölezli), Serhat Özcan (Bobi), Ayhan Anıl (Leşçi), Yıldırım Gücük (İzmirli), Fuat Onan (Tavukçu), Ömer Duran (Kaya Ali), Tuncer Yenice (Baş gardiyan) gibi isimlerin yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi mezunu öğrencilerinin de yer aldığı 20 kişilik bir kadro rol alıyor.  
Oyun, 1941 yılında Türkiye'de bir cezaevinde geçiyor. Cezaevinin 72 nolu koğuşunda çeşitli suçlardan yatan "Adem babaların" insanlığa özlemi anlatılıyor. Kaptan'ın, Berbat'ın, Kaya Ali'nin, tavukçunun, leşçinin, Kara'nın ve İzmirlinin hayata dair düşleri, çelişkileri, aşkları ve kavgaları sürmekte olan 2.Dünya Savaşı'nın etkisinde kalan Türkiye'nin toplumsal ve sosyal koşullarıyla birleşip önümüze gerçek ve çarpıcı bir hikaye sunuyor. 
Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunun biletleri 35 TL'den satılırken çok sayıda hayranı ünlü sanatçıları izlemek için salonu doldurdu. Salonun koltukları yetmeyince davetlilerin bazıları tiyatroyu salona getirilen sandalyelerde izledi.   Orhan Kemal, "72. Koğuş" oyunu ile 1967 yılında Ankara Sanatseverler Derneği tarafından en iyi oyun yazarı seçilmişti.