AKP'nin Korkutan'ı hedef alan sözleri MHP'yi kızdırdı.

MHP Kozlu Belde Başkanı Ahmet Girgin, AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman'a sert tepki gösterdi. Belde Başkanı Girgin, "Dünya kredi değerlendirme kuruluşları kredi notumuzu yükseltmiş, bakıyoruz halka 'ne yansıdı' diye işsizlik hat safhaya ulaşmış. Reel maaşlarda gerileme olurken, emekli maaşları kuşa dönmüş, milletin cebinde ekmek parası kalmamış. Fuhuş artmış, dolandırıcılık, özellikle devlet eliyle bankalara vatandaşın geleceği krediyle ipotek altına alınmış olup, faiz oranlarda hizmet parasıyla vatandaş inim inim inliyor. 8 senedir AKP ne yaptı? Kendi yandaşları ve yerden mantar gibi biten yeni zenginler bir anda büyüdü. Uluslararası kredi derecelendirme yaptıkları ülkelerdeki ekonomiyi nasıl çökertiriz, çökertir iken ise daha çok nasıl sömürürüz fikrini kullanıyorlar. Açıkçası halka 'bak ekonomimiz büyüyor, milli hasıladan düşen pay kişi başına artıyor' palavrasını yutturuyorlar. Soruyorum millete; kimin gelirinde artış var? Kimlerin gelirinde düşüş var? Kredi notu yükseldiğinde halkın cebine şuan ki gelirin üzerine bir gelir olması gerekiyor, ama ne yazık ki gelirimiz azalıyor" dedi. 
AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman'ın, "Türkiye'de son konuşması gereken parti varsa, oda MHP'dir" söylemini eleştiren Girgin, MHP olarak Korkutan'ın gerçekleri gördüğünü ve erken seçim istediğini söyledi.
Girgin, konuşmasında şunları söyledi;  "AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman, açıklamasında şöyle diyor; 'En son konuşması gereken MHP'dir'. Peki, MHP koalisyon ortağı iken, koalisyon protokolüne uyma sorumluluğu göstermiş ve milletin bekası aleyhine durumlarda koalisyon ortaklığında çıkıp sineyi millete dönerek erken genel seçim istemiştir. Devletin bekası için gerekli onurlu davranışı sergilemiştir. Millet inim inim inlerken siz 8 yıldır ne yapıyorsunuz? Devletin güçler ayrılığı kurum ve kuruluşlara saldırdınız. İlk defa dördüncü kuvvet olan medyayı da arkanıza aldınız. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) aşağılayıp dünya ve kendi kamuoyunda küçük düşürüp terör yuvası haline getirdiniz. Sıra yargıya da mı geldi? Sonuç olarak Anayasa Mahkemesi'ni de budadınız. 'PKK açılımı' adı altında ülkeyi 36 gruba bölüp kaosa sürükleyerek yabancı postalları ülkeye mi sokacaksınız? Hukuk taraflı-tarafsız değil, bağımsız olursa, hukuk olur. Bağımsız hukuk, yarın size de lazım olacak.
Devlet krizi vardır, rejim krizine gidilmekte olduğu için MHP İl Başkanı Sayın Mustafa Korkutan, 'Bunalım erkene alınacak olan bir seçimle aşılır' demiştir. Hastalığı da tam kalbinden vurarak doğru teşhis ve tespit yapmıştır.
Aslında bu konuda en son konuşması gereken AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman'dır. Ne yazık ki, birilerinin hazırlayıp eline tutuşturduğu yazıyı basına açıklamakla 'siyaset yapıyorum' zannediyor."