Zonguldak İl koordinasyon kurulu 2010 yılı birinci toplantısı yapıldı. Zonguldak İl Özel idare binası toplantı salonunda Zonguldak Valisi Erdal Ata'nın başkanlığını yaptığı İl koordinasyon kurulu toplantısına Belediye Başkanları ve daire müdürleri katıldı. 2010 yılı yatırım planlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, "Projelere başlanamama nedenleri ihale aşamalarında olmaları ya da ödenek yetersizliği gibi nedenlerden kaynaklanmaktadır. İl bazındaki fiziki ve nakdi gerçekleşmeler ortalama olarak alınmıştır. Bu durum yanılgıya neden olmaması için kuruluş ve proje bazında değerlendirilmesi daha sağlıklı olacaktır. Zira bazı projeler yıllara sari olarak programlanmış olup, daha sonraki yıllarda devam edeceğinden İl ortalamasını düşürmektedir. Nakdi gerçekleşme durumunda ise, bazı işler yapılmış ancak ödeme henüz gerçekleştirmediği için oran düşük gibi görünse de esas veriler yılsonu itibariyle alınacaktır" dedi.
2010 yılının ikinci dönemi için yapılması planlanan yatırım ve projeler için toplam 291 projenin yürütüldüğünü belirten Vali Erdal Ata, yatırım tutarının ise 1 milyar 336 milyon 948 bin 200 TL olduğunu belirtti. Ata, "Bu yatırımlar için öngörülen ödenek 261 milyon 319 bin TL'dir.2010 yılı Mayıs ayı itibariyle 39 milyon 718 bin 040 TL'lik bölüm harcandı. Projelerde ortalama olarak yüzde 20 nakdi, yüzde 28 fiziki gerçekleştirme sağlanırken, 41 proje tamamlandı. 81 proje devam ediyor. 169 projeye ise başlanamadı" diye konuştu.
Ardından Karayolları 15. Bölge Müdürü Murat Boydaş ise projeler ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediye Başkanları ise toplantıda sorunlar ve projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.