Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 4+4+4 sistemine değinerek, bunun kendilerinin projesi olduğunu söyledi. Kamalak, Kur'an-ı Kerimin de seçmeli ders olmasını istedi.  
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı Divan Toplantısı'na katıldı. Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda yapılan divan toplantısında konuşma yapan Kamalak, konuşmasının başında Afganistan'da şehit olan askerlere Allah'tan rahmet diledi. Türk askerinin Afganistan'da ne işi olduğunu soran Kamalak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1996 yılında Türk askerinin Afganistan görevine karşı çıktığını hatırlattı.   
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nı da eleştiren Kamalak, AB Bakanlığı'nın Kölelik Bakanlığı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Afganistan'da bir helikopterimiz düştü, 12 şehidimiz var. Bu şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yüce milletimizin başı sağolsun. Türk askerinin Afganistan'da ne işi var, kime hizmet ediyor? Bu sorunun cevaplandırılması lazım. Sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 1996 yılında o zaman Milli Görüş'ün milletvekiliyken Afganistan'a asker gönderilip gönderilmeyeceği görüşülürken, Meclis'te Afganistan'a asker gönderilmemesi için son derece tutarla, o derece sağlam gerekçelere dayandırarak hayır diyordu. Ama zaman sanıyorum kişileri değiştiriyor. Şu an bizim dışımızda partilerin yönü nereye Batı'ya Hıristiyan Birliği'ne, Haçlı Birliği'ne doğru, birde kölelik bakanlığı kurmuşlar. 'AB Bakanlığı' diyorlar adına Haçlı Bakanlığı. Gerçek adına uygun olarak asıl adı Kölelik Bakanlığı'dır Türkiye'yi Batı'ya yama yapak istiyorlar."
4+4+4 SAADET PARTİSİNİNDİR 
Kamalak, 4+4+4 sisteminin kendi projeleri olduğunu kaydetti.  Kamalak, seçim zamanında meydanlarda bunu 4+4+3 olarak anlattıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "4+4+4 bu proje asıl Milli Görüş'ün projesidir. Biz Milli Görüş olarak 4+4+3 biçiminde kamuoyuna deklare etmiştik. Seçim meydanlarında onu seslendirdik hep. Şimdi mevcut iktidar Saadet Partisi'nin peşine takılmamış gözükmemek için herhalde  son 3'ü 4 yaptılar. Biz diyoruz ki, kabulümüzdür. 4+4+4 olsun. Ama 'içine ne koyacağınızı da açıklayın' diyoruz. Zaman kaybetmemek için biz kendilerine açıklıyoruz. Yakın zamanda hatırlayacaksınız Sayın Başbakan 'Dindar nesil yetiştirmemiz lazım' dedi. Evet Sayın Başbakan doğru söylediğiniz şeyde destekleriz biz sizi. Çünkü, Saadet Partisi hakka motor, şerre frendir. Hak söylediğiniz her noktada 'evet' deriz."
"Dindar nesli nasıl yetiştireceksiniz? Bunu da açıklayın" diyen Kamalak, şunları söyledi: "Bu halkın  kitabı Kur'an-ı Kerimdir, dini de İslam'dır. Dindar neslin İslam'a uygun olarak yetişmesi lazım. İslam'a uygun olarak da yetişebilmesi için Kur'an-ı Kerimi de bilmesi lazım.
Gereken budur. Çünkü her şeyin bir ölçüsü ayarı vardır. Müslümanın da ayarı Kur'an-ı Kerimdir. Bu halde Kur'an-ı Kerimi zorunlu eğitimin her aşaması için en azından seçmeli ders olarak okutalım çocuklarımıza."