TBMM Eski Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Avrupa Birliği bir gün bize gelecek ve ne olur bize gelin diyecekler. Bizde bunlara burun kıvıracağız" dedi.

TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan, Alaplı Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan, Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl genel Meclis Üyesi Ayhan Akman, Ak Parti Belediye Meclis üyesi Mehmet Yaman, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, Ak Parti eski İl Başkanı Celil Uzun, köy ve merkez muhtarları, Ak Parti yöneticileri katıldı. Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar, TBMM Başkanı ve Zonguldak Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan'a Alaplı Köylerinde yaşanan sorunlar hakkında kısa bir bilgi vererek dosya sundu. Ardından Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Ak Parti İl genel Meclis üyesi Ayhan Akman KÖYDES projesi kapsamında ilçeden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
KÖYLERDEKİ
ÇÖPLERDE TOPLANACAK
Alaplı'nın sorunlarını paylaşan Muhtarlar Derneği Başkanı Rahmi Yapar'a teşekkür eden TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Ak Parti Milletvekili Köksal Toptan, "Burada yaşanan sorunlar modern şehirciliğin temel ihtiyaçlarıdır" dedi. Alaplı'ya yapılması planlanan baraj (gölet) projesinin takipçisi olacağını dile getiren Toptan, şunları kaydetti;
"Sayın Başkan Alaplı temel sorunlarını bizimle paylaştı. Aslında burada ortaya konulan sorunlar modern şehirciliğin temel ihtiyaçlarıdır. Alaplı'nın su ihtiyacını karşılamak için baraj, gölet talebi bize bildirildi. Bunlar çok güzel şeyler, sizler barajla ile ilgili çok iyi bir noktaya gelmişsiniz. Bu projenin yapılması için bende takipçisi olacağım."
Çöp sorununa da değinen Toptan, "Çöp meselesi bölgemiz acısından çok önemli, Çevre bakanlığı Zonguldak'ta Bakacakkadı da bir çöp toplama merkezi kurdu. İlçelerde çöpler gösterilen yerlerde toplanarak, Belediyelerde belirli bir para ödeyerek toplama merkezlerine götürülüyor. İlçeler ve beldelerde bu yaygınlaşıyor. Birkaç beldede problem var. Bunlar da halledildiği zaman köylerin çöpleri bu toplanma merkezine taşınmaya başlanacak.
FATİH KÖPRÜSÜ MÜJDESİ
Fatih mahallesi köprüsünü yaptırmak için, Duble yol çalışmasını yapan Limak inşaatın sahibi Nihat Özdemir'e telefon ettim. Bu köprüyü sana yapmak yakışır artık sen bunu yap dedim. Nihat Özdemir'de bana Ulaştırma bakanlığının görüşmemiz lazım dedi. Ulaştırma bakanlığı ile görüştük. Orada keşif hadisesi olduğundan dolayı bir takım sıkıntılar olmuş. Bu problem önümüzdeki günlerde çözüme kavuşacak.
AVRUPA BİRLİĞİNE
BURUN KIVIRACAĞIZ
Avrupa Birliği bir gün bize gelecek ve ne olur bize gelin diyecekler. Bizde bunlara burun kıvıracağız. Bizim Avrupa birliğinden üstün taraflarımız var. Biz kimliğimizi koruyarak büyüyoruz. Değerlerimizi koruyarak büyüyoruz. Şu anda Avrupa'da bunalım var. Bizim çocuklarımız okuyor. Şu aylarda yurda girmek için burs alabilmek için bir sürü hemşerimiz bana müracaat ediyor. Anneler Bileziklerini satıyor, çocuğum okusun diye, Almanya'da yaptığımız bir ziyarette bana dediler ki. 10 sene sonra Alman üniversitelerinde Türk öğrencilerin sayısı Alman öğrencilerinden fazla olacak. Böyle bir çalışma yapmışlar. Bu yüzden bizden korkuyorlar. Bu yüzden bizlerde ülke olarak büyümeye devam edeceğiz. Eksiklerimizi görüp onları da düzeltmemiz gerekir. Bunların temelinde 1982 anayasası var.1982 anayasası artık Türkiye ye uymuyor. Bu anayasa yakışmıyor. Yakışmadığı içindir ki çıktığı günden bu yana15 kez değişti.
Türkiye kendi anayasasını kısmen de olsa değiştirme imkânı var. Bunların hepsi Milletimizin memleketimiz hayrına olandır."