Saadet Partisi (SP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı, Mart ayı divan toplantısını gerçekleştirdi.
Parti binasında yapılan divan toplantısına çok sayıda üye katıldı. Ülke ve Zonguldak gündeminin değerlendirildiği toplantıda konuşan SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, mevcut iktidarın çalışmalarını eleştirdi. Çetin, Başbakan, ülkemizin güvenilir ülke olduğunu söylüyordu. Ama çevremiz ateş topuna döndü. Başbakan, Suriye'nin devlet başkanıyla görüşüyor, demeçler veriyordu. Esad'ın kendi ülkesinde diktatörlük yaptığını söylüyordu. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), ABD'nin taşeronu oldu. Suriye ile kanlı bıçaklı hale geldik. AKP, 1,5 milyon Iraklının öldürülmesine tepki vermemiştir çünkü ABD, o yıllarda Irak'a savaş açmıştı dedi.
ZONGULDAK BÜYÜMEDEN
PAYINI ALAMIYOR
SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, her ay yaptıkları bu toplantılarda ilçe ve beldelerde yapılan çalışmaları değerlendirdiklerini söyledi. Çetin şöyle konuştu;
Yaptığımız bu toplantılara bütün yönetimimiz ve mahalle başkan yardımcıları katılıyor. İlçe ve beldelerde yapılan çalışmalarımızı değerlendiriyor, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Gündeme ilişkin görüşlere yer veriyoruz. Bu toplantıda da Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının 1'inci yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler yaptık ve eksiklerimizi belirledik. İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilişinin 91'inci yıldönümünü kutladık. Libya ikiye bölündü. 'Arap Baharı' denilen hadise zulümden başka bir şey getirmedi. Bizim milli dış politika eksikliğimizi ortaya çıkardı. AKP iktidarı İntibak Yasası'nı meclisten geçirdi.
Emeklilere, 10 TL-300 TL arası rakamı 2013 yılında vereceklerini söylüyorlar. 'Biz, dünyanın 6'ncı büyük ekonomisiyiz' diyorlar, ama memurlara verecekleri zammı 6-7 ay erteliyorlar. Maalesef 2012 yılında da ülke ekonomisi kötüye gidiyor. Zonguldak ise, büyümeden yeterince payını alamıyor. Zonguldak Belediyesi ve iktidar meseleleri basit buluyor.
Zonguldak halkı hizmetlerden yararlanamıyor. 2014 yerel seçimlerinde şimdiden yol haritası çizeceğiz ve en iddialı parti olacağız.