Kandilli'de yaşayan bedensel özürlü İ.E. (39), ağabeyinin kendisine bakmadığını söyleyerek, kendisini Adliye çıkışında kesmeye başladı. Polisin müdahalesi ile kontrol altına alınan İ.E.'nin kollarında derin kesikler olduğu öğrenildi.

Olay, saat 12.00 sularında Ereğli Adliyesi önünde meydana geldi. Ağabeyi E.E. ile birlikte yaşayan, ancak kendisi ile ilgilenmediği gerekçesi ile hem kaymakamlık hem de savcılık makamına şikâyet dilekçesi veren İ.E., verdiği dilekçelere bir cevap bulamayınca, bir kez daha adliyeye gelerek savcılığa şikayet dilekçesi verdi. Adliye çıkışında üzerinde getirdiği bıçak ile kendini kesmeye başlayan İ.E., müdahale etmek isteyen vatandaşlara “Gelmeyin sizi de kendimi de keserim” diyerek uyardı.

POLİSLERİ DE “KESERİM” DİYE UYARDI
Adliye binasından çıkarak şehir merkezine doğru yürümeye başlayan Erol’a polis müdahale etmek istedi. Ancak İ.E., polise de vatandaşa yaptığı uyarının aynısını yaptı. Polislerin oyaladığı İ.E.’nin bir anlık dalgınlığından yararlanan polis memuru Yılmaz Olgun, şahsı yakaladı. Diğer polislerin de müdahalesi ile Erol etkisiz hale getirildi.
Etkisiz hale getirilerek yere yatırılan İ.E. için 112 ekiplerine haber verildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan sağlık ekipleri, kollarında derin kesikler bulunan Erol’a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Derin kesiklere plastik cerrahi uzman tarafından müdahale edildi, aşırı kan kaybettiği belirtilen kişiye dikişler atıldı ve kan verildi, İ.E.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

KAYMAKAMLIK MAAŞ BAĞLAMIŞ
Bedensel Özürlü ve işsiz olan İ.E. (39) çalışamadığından dolayı Kaymakamlık makamına yaptığı başvuru sonrasında kendisine 600 lira maaş bağlandığı, ancak abisinin kendisine karşı ilgisiz olmasından dolayı bunalıma girdiği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.