Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, geçtiğimiz günlerde iki kişinin yaralandığı Özel Halk Otobüsü ile Kapuz Dolmuş Durağı şoförleri arasındaki kavgayla ilgili olarak, "Bazı şoför arkadaşlar aceleci davrandı. Bu üzücü olay yaşandı." dedi.
Akdemir, gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna, "Ben aslında o arkadaşlarla defalarca görüştüm, toplantılar yaptık. Bu konuyu çözeceğimi kendilerine söyledim ve söz vermiştim. Ben her konuyu hayatımın felsefesidir, olumsuzlukları olumlu yönde çözebilmek adına, sevgi saygı çerçevesinde, birbirimize karşı anlayış göstererek bu işi çözelim diyorum. Ama maalesef şoför esnafımız, özellikle Kapuz durağımız çok aceleci davrandı. Böyle bir hadise vuku buldu. Üzgünüm, keşke olmasaydı." diye cevap verdi.
Problemleri çözmek için elinden geleni yaptığını belirten Başkan Akdemir, "Ben konunun gerekçeleri ne ise hazırlatıyorum. Bir yazı ile kendilerine, şoför esnafına, Şoförler Derneğine ve Halk Otobüsleri yetkilisine bildireceğim. Rekabet geçmişten beri var. 2005-2006 yılında bu zam alınmış ama hiç birisi uygulamıyorlar. Bir araya gelip tam anlaşmaya varamıyorlar. Toplantıda kabul ediyorlar, dışarı çıkınca farklı uyguluyorlar. Ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum." şeklinde konuştu.
Halk otobüslerinin güzergâh dışı yolcu taşıdığı iddialarına da yanıt veren Akdemir, şunları söyledi: "Yeni mahalleler oluştu. Halk benim de evimin önünden otobüs geçsin istiyor. Bu anlamda neler yapılması gerekir. Öyle kolay olmuyor tabi. Kolay olmadığı için iş uzuyor, bunu da aceleye getirmek hoş değil. Tam gerekçeli bir karar hazırlamalı, bu işler onlara da tebliğ edilmelidir. Öyle aceleye getirirseniz bir yerde noksan yaparsınız."