Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref, son bir hafta içinde Hakkari'de 3 askerin şehit edildiğini belirterek, "Toprağa verilen her şehit, Türk milletine iletilen bir mesaj olduğu kadar, başta siyasi irade olmak üzere, ülkenin yönetiminden sorumlu asker ve sivil bütün kesimlere acı bir uyarıdır" dedi.
Şeref, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"ACILARI ALEV ALEV RUHUMUZU SARDI"
"Türk milleti, son bir hafta içinde Hakkari'de 3 askerini daha bölücü teröre kurban verdi. Şehitlerimizle birlikte yüreklerimize kor düştü. Acıları alev alev ruhumuzu sardı. Her birini toprağa verirken benliğimizden bir parçayı da kefenlerine ilave ettik. Türk milletinin başı sağ olsun. Cenab-ı Hak'tan şehitlerimizin yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Toprağa verilen her şehit, Türk milletine iletilen bir mesaj olduğu kadar, başta siyasi irade olmak üzere, ülkenin yönetiminden sorumlu asker ve sivil bütün kesimlere acı bir uyarıdır. Herkesin bu anlamda durumunu gözden geçirmesi zarureti vardır. PKK adıyla organize olan, ABD ve AB'nin destekleyip, himaye ettiği bu Kürtçü etnik bölücü terör örgütünün, Türkiye' yi paylaşmak istediği açıktır. İnsan hakları ve demokrasi gibi itibarlı evrensel değerleri, yüzsüzce kullananların oyununa gelmemek lâzımdır. Demokratik açılımlar ise bu bölücü teröristlerin iştahını kabartıyor ve cesaretlendiriyor. Artık gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Hele Milli Mücadele'yi yedi düvele karşı yürüten, mili devlete vücut veren, Gazi Meclis'in devamı olan TBMM'nin çatısı altında etnik ırkçı ve bölücü Kürtçü fitnenin savunucusu olan ve Öcalan'la irade birliği içindeyiz diyenlerin bulunması aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. u rezaletin sürdürülmesinin makul ve inandırıcı bir gerekçesi olamaz. Bu ülkenin Anayasası ve yasaları eğer uygulanmak için varsa, hangi kaygılarla uygulanmıyor?
Anlamak mümkün değil. Her şeye rağmen milletimizin sabrı ve soğukkanlılığı, devletimizin gücü bu fitne ve ihanet şebekelerinin oyunlarını bozacaktır. Yeter ki herkes görevinin bilincinde olsun."