Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında maden ocağında meydana gelen grizu faciasını değerlendirirken, Zonguldak'ta söylediği sözlere yapılan yorumlara yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi grup toplantısında yaptığı konuşmasının bir bölümünde Zonguldak'ta meydana gelen grizu faciası ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Ölen işçilerin üzerinden oy avcılığı yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, madencilerin yaşanan grizu faciasında da metanet içerisinde olduğuna vurgu yaptı.
İNTİHAR KOMANDOSU
Erdoğan'ın sözleri şu şekilde: İnsaniyetin gereği önce suçlu aramak değil, insanları kurtarmaktır. Bizim sarf ettiğimiz sözler acıları paylaşmaktır. Bu tür kazaların işin kaderinde olduğuna dair sözlerin işin doğasına dair sözlerdir. Kusurları örtmeye yönelik değildir. Hukukun gereği neyse o yapılmaktadır. Ancak her zaman yapıldığı gibi acının istismar edildiğine şahit olduk. Herkes cibilliyetinin gereğini yapıyor ve bunlar her zaman bunu yapmaya devam edecekler. Ne Türkiye'de ne de dünyada ilk kez grizu faciası yaşanmıyor. Kimse acılar üzerinden, ölen işçi kardeşlerimiz üzerinden oy avcılığına çıkmasın istis-mara kalkışmasın. Bugün işçi dostuymuş gibi işçiyi politikalarına malzeme edenlerin geçmişte bu kesimleri inim inim inlettiğini benim milletim unutmadı. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle söke söke aldıklarını benim milletim unutmadı. Zonguldak'a gittiğimde orada da şahit oldum. Bu olayda da madenci kardeşim metanet içindeydi. Kendisini tahrik etmek isteyenlere tenezzül etmiyor. Birisi gelmiş oraya edep bilmeden adeta intihar komandosu, provokatif eyleminin tek başına yapmaya çalıştı. Ama hamdolsun halkımız gere-ğini orada yaptı. Olayın olduğu ilk andan itibaren oradaki bakan ve milletvekili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.