AKP Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, "12 Eylül'de yapılacak olan referandumda Zonguldak ve Devrek genelinde yapılan anketlerde 'evet' açık ara önde gidiyor ve bu anayasa değişikliği referandumunda da 'evet' denilecektir.  Açık ara 'evet' çıkacağına inanıyorum' dedi.
12 Eylül'de yapılacak olanın anayasa referandumu olduğunu ve AKP'nin güven oylaması olmadığının altını çizen Özcan Ulupınar, "Önümüzde bir 12 Eylül referandumu var bu bir anayasa oylamasıdır. Bu birileri tarafından AK Parti'nin güven oylaması gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Kesinlikle AK Parti'nin güven oylaması değildir. 10 ay sonra seçimler olacaktır. 2011 Mayıs veya Haziran'ında seçim olacaktır o zaman isteyen istediği partiye oy verebilir.  O zaman herkes kendi politikasını açıklayabilir. Bu memlekette anayasanın değişmesi için yapılan bir yoklamadır. Keşke referanduma gerek olması idi, keşke Meclis'te görüşülerek geçilseydi. Referandum memlekete masrafı var, zaman kaybıdır. Emek, para harcanmaktadır, bu milletin parasıdır. Bu değişiklik yapılacak 26 maddeyi inceleyin bu maddelerin hiç biri 'hayır' demek için bir sebep yoktur. Kim şehitlerin-gazilerin yakınlarına pozitif ayrımcılık istemez, kim kadın ve çocuk istismarına ayrımcılık istemez. 1982'den beri geçen zaman diliminde bu anayasa artık çağın gerisinde kalmıştır. Günümü çağına uygun değildir. Zaten bu anayasanın yüzde 70 değişmiştir ve benim kanımca değiştirilemez maddelerinin dışındaki maddelerinin tümü değiştirilmesi gerekir. Bu da zaman içinde olacaktır ve Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır. Bu hepimizin hak ve özgürlüklerinin artması anlamına gelir. 'Hayır' diyenlerinde hak ve özgürlüklerinin artması anlamına gelir. Hakkını aramak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne değil, Anayasa Mahkemesi'ne gitmesini kim yadırgayabilir?  Yüksek Askeri Şura'da yargı kararlarının sivil yargıya açılması HYSK seçimlerinin tüm Türkiye'deki hakimler tarafından yapılacak olması AB standartlarında bir Anayasa ve Anayasa Mahkemesi'ne kim 'hayır' diyebilir?" diye konuştu.
"HALKIMIZDA GÖRDÜĞÜMÜZ
IŞIK, 'EVET' IŞIĞIDIR"
"Zonguldak ve Devrek genelinde yapılan anketlerde 'evet' açık ara önde gidiyor" diyen Başkan Ulupınar şöyle konuştu;
"Partimiz kurulduğu günden beri yapılan seçimlerde en yüksek oyu biz Devrek'ten aldık. Gece demeden, gündüz demeden, teravihten sonra köylerimizi dolaşıyoruz, milletvekillerimiz geliyor, köyleri dolaşıyoruz. Meclis Başkanımızla pazaryerini gezdik. Açık ara 'evet' çıkacağına inanıyorum.
Halkımızda gördüğümüz ışık, 'evet' ışığıdır. Zaten Zonguldak çok bilinçli seçmenin olduğu yer siyasete yön veren bir yer. Kesinlikle Zonguldak seçmeni Türkiye profilini seçimlerde ortaya döküyor.  Zonguldak ve Devrek insanı hak aramayı bilen insanlardır. Çağdaş, aydın insanlardır yöneticilerine son derece saygılı insanlardır. Bunda da doğru tercihi yapacaklardır ve bu anayasa değişikliği referandumunda da evet denilecektir. Sevgili hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını da kutluyorum."