Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, bütçe açığının zamla kapatılmaya çalışılmasının yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.
Başkan Topaloğlu, "Zam hiçbir zaman çözüm değildir. Benzin, mazot, tüp gaz, alkol, sigara, araç alım ve satışlarına getirilen ÖTV artışı vatandaşın bütçesini zorlayacağı gibi istihdamda sorun yaşanarak, işsizlikle birlikte kaçak satışları artıracaktır. 'Zam' demek, mutfaktaki yangının artmasıdır. Yani zamlar, hem enflasyonu, hem de ekonomik büyümedeki yavaşlamayı artırır" dedi.
İç piyasadaki daralmanın sebebinin nakit akışı sıkışıklığı olduğunu vurgulayan Topaloğlu, "Benzin, motorin, sigara ve alkoldeki artış kaçağı artıracaktır. En önemlisi bu zamlarla işsizlik artacak, istihdam düşecektir. Buna paralel olarak tüp gaza yapılan zam ile de mutfaktaki yangın artacaktır. Lokomotif durumdaki ürünlere zam yapılması piyasa dengelerini bozar ve hayat pahalılı-ğının artırır. Bu da insanımızı kaçağa yöneltir. Çünkü ne zaman içki, sigara, benzin ve motorine zam gelse, arkasından kaçak içki satışı patlıyor. Bundan hem vatandaş zarar görüyor, hem de devlet vergi zararına uğruyor" diye konuştu.