CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, maden ocaklarındaki işçi açığının büyük risk taşıdığını öne sürerek ilçi alımı konusunu vurguladı.

Ülkemizde iş kazaları nedeniyle ölen işçi sayısının sürekli arttığını, son on yıllık AKP iktidarında ise 11 bin işçinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini ve herg ün ortalama 4 işçinin iş kazası nedeniyle yaralanıp, 6 işçinin de iş göremez hale geldiğine dikkat çeken CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal '2003 yılında 860 işçi iş kazalarında ölürken, bu sayı 2011 yılında ikiye katlanarak 1,563 olmuştur' dedi.
İş kazası ve işçi ölümleri sayısının, resmi kayıtlarda görülenin de çok üzerinde olduğunu, AKP'nin kendi döneminde  meydana gelen ölümlü kazalar nedeniyle Türkiye 'yi Avrupa'da birinci, Dünyada ise üçüncü sıraya yerleştirdiğini öne süren Hayrettin Kartal açıklamasına şöyle devam etti:
Ne yazık ki Zonguldak kömür havzasında yaşanan ölümlü iş kazaları da hız kesmeden devam ediyor. En son geçtiğimiz Perşembe günü, TTK Armutçuk ocağında meydana gelen kazada yaşamını kaybeden Saffet KOÇ kardeşimizi büyük bir üzüntü içinde Yunuslu Köyünde toprağa verildi.
Ancak ne var ki şu çıplak gerçeği, iş kazalarında Avrupa' da birinci, Dünya'da üçüncü olmayı, kader diyerek kabullenmemiz kesinlikle mümkün değildir.
Her ne kadar Sayın Başbakan ve AKP yetkileri Madencinin kaderinde bunlar var. Anlayışında olsalar da, artık giderek emekçi soykırımına dönüşen işçi ölümlerini kader diye sineye çekmemizi isteseler de, biz biliyoruz ki ortadan iş kazaları, AKP 'nin insan odaklı değil, rant odaklı, kar odaklı ekonomik büyüme anlayışının kaçınılmaz bir sonucudur. Ve bizler biliyoruz ki iş kazalarındaki artışın temel nedeni çalışma düzeninin bozularak aşırı esnekleşme, kuralsız, kayıtsız denetimsiz, sendikasız çalışmanın son on yılda hızla yaygınlaşmış olmasıdır. Halbuki iş kazalarını önlenmesinin maliyeti, iş kazalarının yol açtığı maliyetlerden daha düşüktür.
Elbette ki madencilik sektörü riskli bir sektördür. Ancak bilim ve teknolojinin büyük bir hızla geliştiği günümüzde, etkin bir denetim sistemi ve çalışanların güvenlik konusunda yererince eğitilmesi ile bu kazalar büyük ölçüde önlenmektedir.
AKP döneminde TTK 'ya 5 bin işçi alındı ama aynı dönemde 6. 200 işçi emekli oldu. Armutçuk ocağına en son 2009'da 300 işçi alındı,  300 işçide emekli oldu. Sadece 2012'de Armutçukta 58 işçi emekli oldu. TTK genelinde ise 670 işçi emekli oldu. Kurum genelinde işçi açıkları had safaya ulaştı.
Gerek GMİS Armutçuk şubesi gerek GMİS genel merkezi bir yıldır. Her fırsatta acilen 3 bin işçi alınması gerektiğini haykırıyor.  TTK yetkilileri de işçi alınmasını söylüyor. Bizler biliyoruz Armutçuk ocağına yaptığımız ziyarette de gördük bir tek işçi eksiği bile ocakta çalışan madenciler için hayati bir risk taşıyor. Bu nedenle yaşanan yada  yaşanabilecek kazalar açıkça iş cinayetidir. TTK' da işçi açıkları acilen kapatılmalıdır.
AKP milletvekilleri bu konuda bir yıldır havanda su dövmektedir. Yeter artık !.. Kamuoyunu oyalamaktan vazgeçin. Aslında Zonguldak halkından madencilerden korkmasanız , TTK' yı kapatacağınızı biliyoruz. Bunda böyle TTK' da yaşanacak bir işçi ölümünü vebali sizin boynunuzdadır.