CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "TRT ve muhabirlerinin görevi Başbakan'ın istediği soruları sormak mı? Yoksa vergileriyle bütçesi oluşturulan kurumda halkın çıkarları doğrultusunda sorular sormak mı?" diye sordu.
Köktürk, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yazılı olarak yanıtlamasını istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Köktürk, soru önergesinde Tekel işçilerine destek amacıyla gerçekleştirilen genel eylemi anımsatarak, TRT'nin eyleme ilişkin görüntülere gerektiği kadar yer vermediğini ileri sürdü. Köktürk, "Bu büyük eylem içinde Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu'nun eylemin amacını anlatmak için düzenlediği basın toplantısını bazı özel kanallar vermesine karşın TRT'nin hiçbir kanalı canlı olarak yayınlamadı. Buna karşın aynı saatlerde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın başka bir toplantıda yaptığı konuşma TRT-2'den canlı olarak yayınlandı" dedi.
Köktürk, TRT'de canlı yayınlanan Başbakan Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ortak basın toplantısında, TRT muhabirinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla sorduğu iddia edilen "doğalgaz sorusunu" anımsattı. Köktürk, soru önergesinde bunun üzerine TRT muhabirinin, "Konuyla ilgili bir ayrıntı çok önemli. Doğrudan Başbakan'ın notu bize iletilmedi, üçüncü şahıs tarafından bize sözle bu bilgi aktarıldı ve 'konuk Başbakan'a sorulması vurgusu yapıldı. Çok açık ve net ifade ediyorum. Başbakanlık Basın Ofisi'nin sorulmasını istediği soruyu sordum, yanlış anlama söz konusu değildir" şeklindeki açıklamasına da yer vererek, Arınç'a şu soruları yöneltti:
"TRT, Tekel işçilerine destek amacıyla yapılan, ülkemizin büyük işçi ve memur sendikaları tarafından gerçekleştirilen ve milyonlarca insanımızın katıldığı bir eylemi ve milyonlarca üyeleri olan sendikaların açıklamalarını haber değeri olarak görmüyor mu? Sayın Başbakan'ın ve siyasi iktidar temsilcilerinin ülkenin en küçük yerleşim yerlerindeki yol açılışlarını ve toplantılarını çoğu zaman naklen yayınlayan TRT'nin, ülkemizde milyonlarca memurun işçinin katıldığı bir eyleme haber değeri atfetmemesi ve naklen yayınlamaması TRT'nin anayasada öngörülen tarafsızlığı ve özerkliği ilkeleriyle bağdaşıyor mu?
Odatv.com'da yer alan ve yukarıda bilgileri verilen olay anayasanın 133'üncü maddesine göre tarafsız yayın yapması gereken TRT'nin, siyasal iktidarca istenildiği gibi kullanılan bir kurum haline getirildiğinin bir örneğini mi? TRT ve muhabirlerinin görevi Başbakan'ın istediği soruları sormak mı? Yoksa vergileriyle bütçesi oluşturulan kurumda halkın çıkarları doğrultusunda sorular sormak mı?"