Trabzon dönüşü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Zonguldak'ta tutuklu vekillere ilişkin sözlerini kınadığını belirten Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Bugün tutuklu olan vekiller, seçim öncesinde o dönemde içeride miydi, dışarıda mıydı? Hepsi tutukluydu. Bu kişiler arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış kişiler değillerdir dedi.

 

 

Zonguldak Havaalanına destek amacıyla düzenledikleri hafta sonu programı nedeniyle Trabzon'da bulunduğunu belirten Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, gezi dönüşünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in açıklamalarına yanıt verdi. İl Teşkilatının belediye başkanları ile birlikte Zonguldak havaalanına destek olmak amacıyla 3 günlük Trabzon programı gerçekleştirdiklerini ve etkinliğin çok keyifli geçtiğini belirten İl Başkanı Uçar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Zonguldak ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

 

KENDİLERİNİ KINIYORUM

İl Başkanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Tekin, yaptığı açıklamalarda tutuklu vekiller konusunda sayın başbakanımızı eleştirmiş, imzalanan protokole uymadığını dile getirmiş. Tutuklu vekillerden parti olarak rahatsızlık duymalarını anlıyorum, saygıyla karşılıyorum. İki milletvekilleri tutuklu olması, kendilerine rahatsızlık veriyor ancak hakaret dolayı açıklamalarından dolayı kendilerini kınıyorum. Öncelikle şu konuya bir açıklık getirmek gerekir. Bugün tutuklu olan vekiller, seçim öncesinde o dönemde içeride miydi, dışarıda mıydı? Hepsi tutukluydu. Bu kişiler arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış kişiler değillerdir. Bu kişiler zaten o dönemde içerideydiler. Bunların içinde mahkûm olan da var, hakkında ilk derece yetkili mahkemesinin verdiği karar 18 yıl.

 

CHP, BDP MANTIĞI

Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bu kişileri dışarı çıkarma düşüncesiyle aday yaptılar. Bu yolu denemek, bu yola teşebbüs etmek hukuk devletinin ilkeleriyle bağdaşmaz. Siz dışarıda hiç mi milletvekili adayı bulamadınız da tutuklu olanları veya mahkûm olanları bu milletin temsilcisi olarak, milletvekili adayı gösterdiniz? Bu Chp'nin de Bdp'nin de mantığının ne kadar yanlış ve ters çalıştığını göstermektedir. Sayın Tekin'in bahsettiği bu protokol, Meclis Genel Kurulu'nda Chp ve Bdp vekillerinin yemin protestosu döneminde imzalanmış bir belgedir. Bu partilerin vekilleri yemin etmeyerek, meclisi boykot ederek güya bir protesto içinde olduklarını zannettiler, hâlbuki o dönemde yemin etmemekle milletin kendilerine yüklediği emaneti protesto etmişlerdir. Kaldı ki Tekin'in bahsettiği bu protokolde kendilerine verilmiş herhangi bir taahhüt de yoktur. O dönemde gereken cevabı Sayın Başbakanımız zaten bu yönde vermişti. Verilmemiş bir sözü vermiş gibi göstermek doğru değildir. Yaptıkları tüm tahrik edici açıklamalara, üslupsuz beyanlara, nezaketsiz tutumlara rağmen, biz yapıcı olmaya, nezaketten yana tavır almaya devam ediyoruz.