CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, tiyatroların özelleştirilmesi konusundaki açıklamalarının saptırıldığını belirtti.

Peker, Basında CHP İl Başkanı olarak yapmış olduğum açıklamanın amacından tamamen saptırılarak başka yönlere çekilmiş olmasından dolayı son derece üzgünüm dedi.

Tüm sanatçıları bir kez daha saygıyla selamladığını ifade eden CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, açıklamasında şunları kaydetti:

Basında CHP İl Başkanı olarak yapmış olduğum açıklamanın amacından tamamen saptırılarak başka yönlere çekilmiş olmasından dolayı son derece üzgünüm.

Şunun öncelikle bilinmesini isterim ki; biz CHP olarak özelleştirme konusundaki görüşümüz Genel Başkanımızın da birçok kereler yazılı ve görsel medyada yer aldığı üzere ülkemizin olmazsa olmazları dışında ki özelleştirmelere destek verdiğimiz doğrudur kaldı ki; CHP olarak her anlamda emek üzerine yoğunlaşmış bir parti olarak hele hele büyük devletimizin kurucusu ve Partimizin İlk Genel Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN söylediği gibi hayatta her şey olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz hatta Cumhurreisi olabilirsiniz… Ama sanatkâr asla böyle anlayış içinde olan bir partinin İl Başkanı olarak benim ve partimin nasıl olurda hiç düşünmeden böyle bir açıklama yapabileceğim düşünüldü. Açıklamanın tamamen saptırıldığı görüşündeyiz.

Buradan tüm sanatseverlere ve sanatçılara tekrar tekrar sesleniyorum;

Açıklamalarımın önemli bir bölümünde; bir ülke için sanatı ve sanatçısı olmadan o ülkenin gelişmesi ve kültürünün yok olması noktasındaki vurgumun da dikkate alınmadığını sadece ve sadece başlık atılarak açıklamanın saptırıldığını görmek gerçekten emeğe ve emekçiye değer veren bir parti olarak bizleri son derece üzmüştür.

Bu açıklama ile yanlıştan dönülmesi gerektiğine inanıyorum.

Tüm sanatçılarımızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum.