Zonguldak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu velileri, okuldan çıkarıldıkları için tepki gösterdi.
Zonguldak Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun ortaokul olması nedeniyle açıkta kaldıklarını ve başka okullarında sınıf açmadıkları için veliler Zonguldak Valiliği önünde Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.
Öğrenci velileri adına açıklama yapan Miyase Akyıldız, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'ndan bizi çıkardılar. Ortaokul olduğu için oradan bizi çıkardılar. Biz oraları kendi emeğimizle yaptık. Okul müdürü kendisinin ilgilendirmediğini söylüyor. Başka okullar bize sınıf açmıyor. Milli Eğitim Müdürü bizimle görüşmek istemedi. Ahmet İlköğretim Okulu ödenek olursa sınıf açacaklarını söylüyor. Milli Eğitim Müdürü sabah saat 9.30'da okula geleceğim demişti gelmedi. Gelmediği için bizler veliler olarak toplanıp valiliğe onun yanına geldik.
Fakat bizimle görüşmek istemedi. Durumu olmayan aileler var, taşıt istiyoruz. İlk gün okula gittik bize okulunuz burada değil, Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu'nda görünüyorsunuz dediler. Biz okulumuzu geri istiyoruz.
6 öğretmen, veliler ve öğrencilerimizle beraber zor durumdayız. Bizler veliler olarak o okulun her şeyiyle bugüne kadar ilgilendik.
Bizler okulumuzu istiyoruz, bize okulumuzu geri versinler dedi.