Balcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İşadamı Yüksel Balcı, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında ilçenin yaşadığı sorunlara vurgu yaptı ve birlik beraberlik çağrısında bulundu.

2009 Yerel seçimlerinde AKP'den Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı olan Yüksel Balcı, siyaset yapmadığını vurgulayarak, Hamaset siyasetleri bırakıp aklımızı başımıza almanın zamanı gelmiştir dedi. Kdz.Ereğli'nin kurum, kuruluş, siyasetçi, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarının acil bir şekilde önyargısız bir araya gelerek acil çözüm arayışı içerisine girmesini isteyen Balcı yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

EREĞLİ'YE 15 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI

Siyaset yapmıyorum ama bir gerçek var ki Türkiye dünyanın parlayan yıldızı. Bugün büyümesi artı pozisyonda olan birkaç ülkeden biri. Kendi işlerim dolayısıyla 30 vilayetimize sürekli seyahat ediyorum ve görüyorum ki Anadolu da çok büyük hareket var.  1 ay arayla gittiğim şehirler büyük bir değişim içinde. Sahil kenarındaki bütün şehirlerin sahil kenarları adeta tatil yöresine dönüşmüş. Sanayi kentleri en modern Avrupa kentlerinden daha güzel olmuş. Ama benim şehrime yaklaşık 15 yıldır çivi çakılmamış tersine göç veriyor ve sürekli küçülüyor.

BU ADAMA NASIL CEVAP VERELİM?

Bu adama nasıl cevap verelim, tersini söyleyerek nasıl yıpratabilirim gibi düşüncelerle enerjimizi harcamaktansa, ayda 10 bin km yurt içi ve  yurt  dışı seyahat eden, çevreyle ilgilenen, gelişmeleri takip eden   bu adam ne söylüyor, siyasette yapmadığına göre derdi nedir, nerde hata yapıyoruz, geleceğimizi çoluk çocuğumuzun, şehrimizin geleceğini niye ipotek ediyoruz bunda günahımız var mı diye lütfen bir düşünün.

ÜNİVERSİTE İÇİN MÜCADELE

Yüksel Balcı, Ereğli'de her kesimin önyargısız bir araya gelerek Üniversite için ve Ereğli'nin İl yapılması için projeler hazırlaması gerektiğini, kentin kısa vadede kurtuluşu için bu iki konunun çok ama çok önemli olduğunu vurgulayarak, Özellikle Üniversite için mücadele etmekte geç kalınmaması gerektiğine dikkat çekti ve 'Şimdi tam zamanı' dedi.

ANKARA'YA KOŞALIM

İl olmalıyız; Acil, lütfen samimi olarak mücadele edin ve tam zamanı! Hükümet Kozlu ve Kilimli'yi ilçe yapıyor.  Lütfen konuşmayı ve ne cevap vereceğinizi bırakın! Ankara'ya koşun lütfen, lütfen!

 ACİL LİMAN LAZIM

Liman çok acil lazım. Benim ürettiğim ve ihraç ettiğim ürünleri bile nakliyatçıların Bartın'dan yapmak istiyor.  Bölgemizde her türlü imkan var. Yatırımcı ve sanayicinin bölgemize gelmesi için başta liman çok çok önemli. Lütfen bunu gerçekleştirelim!

LÜTFEN ARTIK KUCAKLAŞIN!

Sayın yöneticiler; Sürekli konuşanlar, bunları bırakın çevre il ve ilçelerle, bürokratlarla, sanayi kuruluşlarıyla, sanayicilerle iyi ilişkiler kurun, kavgayla bir yere varılamayacağını hala anlayamamış olmanız çok esef verici lütfen,  lütfen artık kucaklaşın. Ve bu yöneticilerin çevresindekiler,  lütfen bu bayramda çok iyi düşünün attığınız taşları ürküttüğünüz kurbağaları düşünün. Eğlence ve şovlardan ziyade bunları yapın. Göreceksiniz gerisi çorap söküğü gibi gelir ve bu şehri kimse tutamaz. Her haliyle her konumuyla şehrimiz müsait sadece önünü tıkamayın lütfen! Coğrafik anlamda metropol kentlerin ortasında, limanı denizi, kömürü, demir çeliği ve en önemlisi yetişmiş insan gücü, eğitimli insan gücü ülkemizin çok önünde lütfen sadece bunları değerlendirelim 5 yılda bu kent ülkenin yıldızı olur…

BREZİLYA VE UKRAYNA'YA DEĞLİ BÜRÜKSEL'E GİDİN

30 günün 15 gününü Ankara'da geçirin. Brezilya ve Ukrayna'ya değil; Brüksel'e gidin!.. Bu duygu ve düşüncelerimle; Tüm bölge halkımızın ve tüm islam aleminin karşılıklı sevgi ve saygıyla kucaklaşabildikleri, milli ve dini duygularını, inançlarını, örf ve adetlerini en rahat ve en özgür bir şekilde yaşayabildikleri, terörden, savaştan, düşmanlıklardan, kötülüklerden uzak, millet olma şuurunun verdiği huzur ve güvenle kurban bayramını yaşaması dileklerimi sunarken, ülkemizin dünya üzerinde her gün yükselen konjonktürünün, Türk insanının saygınlığının artarak devam etmesini de kainatın yaratıcısı alemlerin rabbi yüce Allahımdan diliyorum.