Kandilli'de yaşayan ve 25 sene önce kardeşini şehit veren Yüksel İnce, her şehit haberinde kardeşinin mezarı başında dua ediyor. İnce, yaşanan bu olayların son bulmasını istediği konuşmasında gerekirse kendi canını vatan için seve seve feda edeceğini belirtiyor.

 

 

1986 Yılında Siirt'in Fındıklı mevkisinde terör örgütü ile girilen çatışmada hayatını kaybeden Kdz. Ereğlili Şehit Er Ömer İnce'nin ağabeyi Yüksel İnce, Hakkâri'de meydana gelen hain terör saldırısına sert tepki gösterdi, teröristle pazarlık yapılmamasını istedi. Her şehit haberinde aynı acıyı yaşadığını ve kardeşinin mezarı başında dua okuduğunu dile getiren İnce,  Şehit ağabeyi olarak vatanın birlik ve bütünlüğü için hareket edilmesi gerektiğini, yaşanan bu olayların sona erdirilmesi için gerekirse kendi canını seve seve vatan için feda etmeye hazır olduğunu söyledi.

 

HER ŞEHİT HABERİNDE MEZARINDA DUA ETTİM" 

Hakkâri'nin Çukurca yaşanan Hain Saldırı sonrasında şehit düşen 25 asker Türkiye'yi yasa boğdu. Şehitler düzenlenen askeri törenlerle dualar içerisinde son yolculuklarına uğurlandı. Ereğli' de de Sivil Toplum kuruluşları başta olmak üzere halkın da katılımı ile yapılan gösterilerle teröre lanet okundu. Yapılan törenlere katılan şehit abisi Yüksel İnce, düzenlenen mitinglerin ardından kardeşinin mezarı başında dua etti. Her şehit haberi aldığında kardeşinin mezarı başına gelerek kardeşi ile birlikte Annesi ve Babası için de dua ediyor. Anne ve Babasının çocuklarının acısı ile hayata gözlerini yumduğunu kaydeden İnce Kardeşimi 25 sene önce mükâfat izni dönüşünde 2 arkadaşı ile Birlikte Siirt Fındıklı kırsalında şehit ettiler. 25 senedir her yaşanan terör olayında verilen her şehit sonrasında kardeşimin mezarının başına gelerek dua ediyorum. Annem 1998 yılında babam ise 2006 yılında vefat etti. Onlar kardeşimin acısı ile hayata gözlerini yumdular. Bende kardeşimin acısı ile hayata gözlerimi yumacağım. Bu yaşanan olayların bir an önce durdurulmasını gerekir. Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor. Biz şehit aileleri olarak her şehit haberi sonrasında içimiz biraz daha kahroluyor. Bizde şehitlerin aileleri kadar o acıyı içimizde hissediyoruz. Ancak öyle bir acı ki bu, bunu ancak çeken bilir. Hep derler ya, Ateş sadece düştüğü yeri yakıyor. Biz bu ateşi 25 senedir her şehit haberinde yaşıyoruz. İçimiz kavruluyor.

 

ŞEHİTLER ÇABUK UNUTULUYOR

Yaşanan terör olayları sonrasında halkın sadece birkaç gün tepki verdiğini ve daha sonra sıradan hayata geri döndüğünü kaydeden şehit abisi Yüksel İnce Bizim artık dayanma gücümüz kalmadı. Artık hiç kimse Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez sözünü söylemesin. Biz her şehit haberinde ölüyoruz. O yana ocağın ateşini biz biliyoruz. Benim uyuyan halkım bilmiyor. Sanki günlük bir olaymış gibi ölen 3 tane 5 tane asker günlük olaymış gibi yaşanıyor. Şehitlerimizin bir futbol maçı kadar değeri yok. Bu kadar içimizde doluyuz

 

ACININ NE OLDUĞUNU BURAYA GELEREK GÖRSÜNLER

Bu yaşanan acıyı gelip burada bir görsünler. Burada yaşasınlar. Hiç anneler evlat acısını yaşamış mı? Başbakanımız annesini kaybedip ağladığında biz de duygulandık. O yaşanan acıyı bizler de anlayabiliyorduk. Ama şimdi 25-26 tane annenin acısı var. Bunu bilebiliyorlar mı?  Artık bu terör illeti bitirilsin. Gereken yapılsın. Bir İsrail Devleti 1 askeri için bin kişiyi serbest bırakabiliyorsa, devletimizden de bu konuda gerekeni yapmasını istiyoruz. Bu vatan için bizler de canımızı feda etmeye hazırız dedi.

 

Şehit Abisi Yüksel İnce, kardeşi Ömer İnce'nin mezarında ki resmi öptükten sonra annesi Behire ve babası Aziz İnce'nin de mezarları başında dua etti.