Zonguldak Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Meltem Gürbüz, Acılık Deresi'nin Zonguldak'ın kanayan yarası olduğunu belirtti. Zonguldak'ın şansızlığının, çevre duyarlılığı olmayan ve şehri sahiplenmeyen yönetici ve milletvekilleri olduğunu söyleyen Gürbüz, “Şehrin merkezinden geçen Acılık Deresi Zonguldak'ın kanayan yarası olmaya devam ediyor.
Her ilde, şehir merkezinden geçen dereler ıslah edilirken, Zonguldak'ta sadece betonlaşmaya hız veriliyor. Limanda yeni yapılan tuvalet, köprü altındaki dükkanların atıkları, Çaydamar Mahallesi'nden limana kadar olan yerleşim yerlerinin atıkları Acılık Deresi'nden limana ulaşıyor. Yıllardır havalar ısınınca yaydığı koku ve görüntüyle dehşet bir hal alıyor.
Yıllardır, 'Acılık Deresine Arıtma İstiyoruz' eylemlerimizi, topladığımız imzaları ulaştırmadığımız yer kalmamasına rağmen, konu çevre olunca her şey o kadar yavaş işliyor ki bizler bu şehirde bu çirkin ve mikrop saçan dereyle yaşamaya mahkum edildik. Zonguldak'ın şanssızlığı çevre duyarlılığı olmayan, şehri sahiplenmeyen yönetici ve milletvekilleridir. Şehrimizin yaşanabilir bir kent olmaktan gün geçtikçe uzaklaştığını üzülerek izliyoruz.
Yapılan yatırımlar yaşam alanı kazanmaya yönelik olmadıkça bu talihsizlik devam edecektir. Sanayi tesisi kurmak dışında projeleri olmayan, yaşamsal gereklilikleri hiçe sayan yöneticiler bir kez daha düşünsünler tüm Zonguldak”ın vebalini taşıyorlar. Acılık Deresi'ni böyle görmek istemiyoruz” dedi.