Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci,  AKP'nin açılım propagandasında işi okul önlerine stant kurmaya kadar götürdüğünü öne sürdü.
Kahveci, AKP Gençlik Kolları aracılığıyla YGS sınavı yapılan okulun önünde, "Demokratik Açılım Süreci" kitaplarını ikramlarla birlikte sunan iktidarın, öğrenci velilerinin tepkisine yol açtığını belirtti.
Kahveci, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Yer-zaman gözetmeden, fırsat buldukları her yerde açılımdan dem vuran AKP, siyasi propagandasını okulların içine sokmaktan bile çekinmiyor. Konuyu okul önlerinde açılım kitapçıkları dağıtmak yoluyla önceliğini siyasi propagandasına vererek, bu yıl ilki gerçekleştirilen YGS sınavına ilişkin olası tartışmaları bile gölgede bırakacak bir tutum sergiledi. Halkın asıl gündemini oluşturan eğitim sistemi ve buna bağlı olarak günden güne kangrene dönüşen sorunlar, göz ardı ediliyor. Bu durum haklı olarak velilerin tepkisine yol açmaktadır. Dershane borcunu ödeyemedikleri için annesi hapishaneye tıkılan, kendisi de intihara sürüklenen Semih'in dramını günlerce basından takip ettik."
"AKP HÜKÜMETİ, HALKIMIZI ADETA DERSHANELERE MAHKUM ETTİ"
"Habur kapısından giren PKK teröristlerine karşı gösterilen ilgi ve duyarlılık, Muğla-Fethiye'de intihar eden Soner Semih'ten esirgenmiştir. İktidara gelirken dershaneleri kaldıracağını söyleyen AKP hükümeti, halkımızı adeta dershanelere mahkum etti. Öyle mahkum etmiştir ki, sonuç hapishaneye ve intiharlara kadar vardı. İşsizliğin, yoksulluğun yangın yerine döndürdüğü ülkemizde, her geçen gün aileler yıkım yaşanıyor. Hapse düşenler, intihar edenler, cinayet işleyenler, boşananlar, cinnet geçirenler? Hangi birini sayalım. Gazeteler, TV haberleri bu tür olayların haber ve görüntüleriyle dolu. Ama tuzu kuru AKP yöneticilerinin bütün bu yaşananlar umurlarında değil. AKP sürekli gündem değiştirerek, açılım saçılım propagandası ile halkımızı oyalayarak, sorunları halının altına süpürerek sorumluluklarından kurtulamaz."