Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, Hatay'ın İskenderun ilçesinde PKK terör örgütünün saldırısı sonucu 7 askerimizin şehit edilmesi ve 10 askerimizin yaralanmasına tepki gösterdi. Şeref'in yazılı açıklaması şöyle;
"Geçen hafta Hakkari ve Şırnak'ta 3 askerimizin şehit olmasının arkasından şimdi de İskenderun'da 7 askerimizin şehit edilmesi ve 10 askerimizin yaralanmasına sebep olan saldırı, bölücü terör örgütünün niyetini, amacını bir kere daha ortaya koymuştur. Bu saldırı her bakımdan üzücü ve o derecede düşündürücüdür. Yürütülen askeri operasyonlara rağmen bölücü terör örgütünün halen varlığını sürdürmesi anlaşılır gibi değil. Ülkemizde bazı çevrelerin, Atatürk'ün ifadesiyle 'gaflet, dalalet, ihanet' üçlemesindeki 'ihanet' derecesinde terör örgütü PKK'ya ve bu örgütün siyasi uzantılarına 'empati yapıyoruz' diyerek sergiledikleri hoşgörü ve hukukun uygulanmaması teröristlere moral desteği olduğu açıktır. Devleti yönetenlerin bu tavır ve davranışları, terörle mücadeleyi yürüten görevlileri olumsuz yönde etkilemekte, toplumun dikkati dağıtılmakta, gerekli hukuki düzenlemeler yapılmamakta ve yaptırımlar engellenmektedir. Her şehit haberinden sonra devleti yönetenlerin, karar alma ve uygulama makamlarında bulunanların, 'terörle mücadeleye aynı kararlılıkla devam ediyoruz', 'kanı yerde kalmayacaktır', 'terörü kınıyoruz' sözleri milletimizi artık bıktırmıştır. İçerikten yoksun bu sözler, şehitlerimizin acısını unutturmuyor. Bu anlamsız söylemler, vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve ülkemizin huzuruna yönelik ırkçı bölücü terör örgütünün tehdidini ortadan kaldırmıyor. Devleti idare eden siyasi irade, bu gerçeği artık görmeli ve bir an önce bu açılım paketlerinden vazgeçerek, enerjisini terörle mücadeleye harcamalıdır. Millet ve devlet olarak el ele verilip dışardan destekli bu bölücü hain fitne mutlaka yok edilmeli. Bunun için ne gerekiyorsa acilen yapılmalı.
Bu kutsal vatan toprağıyla kucaklaşan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz ruhları şad ve mekanları cennet olsun. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun."