‘Milletimizin başı sağ olsun’ diyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu Diyarbakır’ın Silvan ve Kulp ilçelerinde meydana gelen saldırıda 13 askerimizin şehit edilmesiyle yüreklere ateş düştüğünü vurguladı.
Çimenoğlu, “Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozma gayreti içinde olan terörü bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyor, bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.
Açıklama şu şekilde:
“Diyarbakır’ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasındaki ormanlık alanda, hain terör örgütünce pusu kurulmak suretiyle düzenlenen alçak saldırıda 13 askerimizin şehit edilmesi, 7 askerimizin de yaralanması, bir kez daha yüreklerimize ateş düşürmüş, hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur.  Acımız; kelimelerle tarif edilemeyecek kadar büyüktür. Ancak, hep beraber yaşadığımız ve paylaşarak azalttığımız bu acılar; dün olduğu gibi bugün de Milletimizin tek bir ferdini bile yılgınlığa düşürmeyecek, tam aksine, zorluklara karşı koyma direncimizi daha da artıracaktır.
 Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğimize kastetme gayreti içinde olan hain terör ve onların iç ve dış destekçileri, amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklar, tarihe de aşağılık eylemlerin faili olarak geçeceklerdir. Kan ve gözyaşından beslenen terörün, kirli amaçlarına ulaştığı bugüne kadar görülmemiştir ve bundan sonra da görülmeyecektir. Devletimizin ve Milletimizin güçlü iradesi, bölünmez bütünlüğümüzden, birlik ve beraberliğimizden en küçük bir ödün vermeyecektir. Devletimizin,   terörle mücadelede daha etkin önlemler alacağından ve dökülen kanın hesabının en kısa sürede sorulacağından da kuşkumuz yoktur. Birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu bozma gayreti içinde olan terörü bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyor, bu acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.
Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, huzurumuz ve güvenliğimiz için şehit düşen 13 askerimize Allah’tan rahmet;  ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve Milletimize başsağlığı ve sabırlar; yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”