Kdz.Ereğli’de Adli yılın başlaması nedeniyle Atatürk Anıtı önünde avukatlar bir araya geldi. Hukukçular Derneği Başkanı Erdeniz, yaşanan eksikliklere dikkati çekti.

 

 

2010-2011 Adli Yılının başlaması nedeniyle Kdz.Ereğli’deki avukatlar Atatürk Anıtı önünde toplandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Olcay Erdeniz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.

Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve Yönetim Kurulu’nun da hazır bulunduğu törende konuşan Erdeniz, “70 milyonu aşan nüfusa mevcut sayıdaki mahkemeler ve diğer yargı birimleri ile sağlıklı bir adalet hizmeti sunma olanaksızlığı açıkça görülmektedir. Bugün Adalet Hizmeti 10 bin hakim ve savcı ile yürütülmektedir. Ülkemizde bir yargıç ve savcının yıllık baktığı iş çok büyük rakamlardadır. Geciken adalet adalet değildir sözü doğrulanmakta bu durum insanların adalete olan güvenini sarsmaktadır. Adalet hizmetleri dava harçları keşif bilirkişi ücretleri ile birlikte nüfusun büyük bir çoğunluğun kaldıramayacağı şekilde çok masraflıdır. Adalete erişimde masraflar elleri ovuşturacak şekilde olmamalıdır. Hukuk eğitiminin kalitesi ise hukuk mesleği açısından temel bir sorun teşkil etmekte. Ülkemizde 44 hukuk fakültesinin 32’si faaliyetini sürdürmektedir. Öğretim üyesi sayısı ise ihtiyacı karşılamaktan çok uzaktır. Bu adli yıl açılışında da savunma mesleği mensupları olarak insan haklarına, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, laik hukuk devletine olan bağımlılığımızı tekrarlarız, tüm sorunların eksiksiz demokrasi ile gerçekleşebileceği inancı ile yeni adli yılınızı kutlarım” dedi.