Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu, yaptığı basın açıklamasında, kurumsallaşmanın sağlanamadığını belirttiği SGK'da, atamalarda liyakatin hiçe sayıldığını söyleyerek, kurumda siyasi kadrolaşmaların görüldüğünü ifade etti. Kurum içerisindeki atamaların adaletli olması için sınav yapılmasının şart olduğunu belirten Bacıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"SGK KURUMSALLAŞAMADI"
"Son günlerde; sosyal güvenlik açığının giderek büyüdüğü ve neredeyse Türkiye'nin dış borcuna denk gelecek şekilde arttığı konuşuluyor. Bu açık uygulanan yanlış politikaların ve SGK'nın hala kurumsallaşamamasının bir tezahürüdür. 2010 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde taşra teşkilatlarının hizmet gerekleri ve personel ihtiyacı dikkate alınarak, iş ve işlemlerin zamanında, doğru ve rasyonel bir şekilde yürütülmesini teminen, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcılığı kadrolarına 45 kişinin atamaları yapılmıştır."
"ATAMALARDA LİYAKAT HİÇE SAYILDI"
"Bilindiği üzere, 657 sayılı Devler Memurları Kanunu'nun 3'üncü maddesinde 'Sınıflandırma', 'Kariyer' ve 'Liyakat' ilkelerine yer verilmiştir. Buna göre, kariyer ilkesi, devlet memurlarına yaptıkları hizmetler için lüzumlu bilgilere ve yetiştirme şartlarına uygun şekilde, sınıfları içinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkanı sağlamaktadır. Liyakat ilkesi ise, Devlet kamu hizmetleri görevlerine girmeyi, sınıflar içinde ilerleme ve yükselmeyi, görevin sona erdirilmesini liyakat sistemine dayandırmak ve bu sistemin eşit imkânlarla uygulanmasında devlet memurlarını güvenliğe sahip kılmak olarak tanımlanmaktadır.  Bu iki ilkenin temelinde, objektif kurallar çerçevesinde işin ehline verilmesi ve hak etme kavramı yatmaktadır. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından İl Müdür Yardımcılığı kadrolarına ataması yapılan 45 kişinin atamalarında 'Sınıflandırma', 'Kariyer' ve 'Liyakat' ilkeleri göz önüne alınmadan yapılmıştır. Öyle ki, İl Müdür Yardımcılığı kadrolarına ataması yapılan 45 kişiden 29 kişi tamamen tesadüfen hükümete yakınlığı ile bilinen Büro Memur- Sen üyelerinden oluşmaktadır. Geri kalan kadrolardan 16'sına da Kurum Başkanlık Müşavirleri atanmıştırb"
"SGK, SİYASİ KADROLAŞMAYA SAHNE OLUYOR"
"Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bu atamalarda, ilgili kadrolara atanan personelde aranacak nitelikler ve atamada uygulanacak yöntem konularında objektif kriterler açıkça belirtilmeden atamalar yapılmıştır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, ataması yapılanların birçoğu hükümete yakınlığı ile bilinen sendika üyeleri olup, bu atamaların altında yatan amaç ise kadrolaşma çalışmalarıdır. Atanan 29 kişinin üye olduğu yandaş sendika, 8 yıllık mevcut hükümet döneminde kadrolaşma neticesinde dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde yüzde 900 büyütülmüştür."
"ATAMALARIN ADALETLİ OLMASI
İÇİN SINAV YAPILMASI ŞARTTIR"
"Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetimi, kariyer, liyakat, eşitlik ilkelerini bir kenara bırakarak yapmış olduğu yandaş atamaları bir an önce iptal etmelidir.  En kısa zamanda Görevde Yükselme Sınavları açarak çalışanları arasında, ayrım yapılmadan herkese eşit fırsat tanımalıdır. Aksi halde tamamen taraflı ve kadrolaşmaya yönelik olarak yapmış oldukları İl Müdür Yardımcısı atamalarının altında ezilmeye mahkûm olacak ve bir gün bunun hesabını mutlaka vereceklerdir. Böylesi bir ortamda dahi, birlik ve bütünlük içerisinde çağdaş uygarlık düzeyinde ülkemizin hak ettiği yeri alması için Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlık yolunda inançlı ve kararlı yürüyüşümüz aralıksız devam edecektir. Bu vesileyle; endişe ve kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşmayı ülkemize ve insanlarımıza bir borç olarak görüyoruz."