Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Secaattin Gonca, Halkın Sesi Partisi kurucu İl Başkanı olduğunu Camlı Köşk’te düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuna ilan etti.

Halkın Sesi Partisi Zonguldak İl Başkanlığı Yetki Belgesi’nin 11 Ocak 2011 tarihinde geldiğini söyleyen Secaattin Gonca, beraberindekiler ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık bir ay içerisinde teşkilat yapılanmasını tamamlayarak çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Secaattin Gonca, AK Parti’de istifa etmesinin nedenlerini de sıraladı.

"ÜLKEDE BÜYÜK BOŞLUK VAR"

Türkiye’de halkın siyaseti kavgasız ve kamplaşmadan yapmak istediğini söyleyen Gonca,”HAS Parti’nin kurucu İl Başkanı olarak atandığımı bugün burada açıklamak istiyorum. Bu zamana kadar Türkiye genelinde 67 siyasi parti kurulmuş. Ülkeye hizmet noktasında olan bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. Biz ülkemizde siyaseti kavgasız ve kamplaşmadan yapmak istiyoruz. Bugün her ne olursa olsun ülkede büyük bir boşluk var ve bu boşluğu biz dolduracağız. 01 Kasım 2010 tarihinde kurulan partimiz Türk siyasetinde yerini almıştır. Ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"NUMAN BEY'İN ADI ÇOK TEMİZ"

Örgütlenmesini bitiremeyen 10 İl’den biri de Zonguldak idi. Bizde artık yapılanmamızı tamamladık. Arkadaşlarım bu yönde bana teklif ile geldiklerinde bende duruma sıcak baktık. Buraya gelmemin en büyük nedenlerinden bir tanesi de genel başkanımız Numan Bey’in adının çok temiz olmasıdır. Görülen lüzum üzerine genel merkezden bana gelen yetki belgesini sizlerle paylaşmak ve okumak istiyorum. Kamuoyunda şöyle bir dedikodu vardı. Secaattin Gonca 1 hafta önce zaten HAS partiye geçti ve onun için istifa etti deniliyordu. Bugün elimde gördüğünüz yetki belgesinin tarihine baktığınızda bu yazının bana bugün tarihli fakslandığını çok iyi görebilirsiniz. Buda bu söylemlerin doğru olmadığını göstermektedir. Biz sağcısı ve solcusuyla bütün kesimi kucaklamak istiyoruz” dedi.

AKP İL BAŞKANI UÇAR'A ELEŞTİRİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’ı eleştiren Secaattin Gonca, “Biz bayanlara değer veriyoruz. Bayanlarımızı teşkilatımızda görmek istiyoruz. Bayanlarımız bizim olmazsa olmazımız. Hamdi Uçar kişileri partide tutmak için çaba sarf etmiyor. Giden gitmiştir gözüyle bakıyor. Bir evden yada bir yerden cenaze çıktığında ardından ağıtlar yakılır. Ben İl Başkanlığına istifa dilekçemi vermeye gittiğimde beni şov yapmakla itham ettiler. AK Parti’deki yöneticiler insana insan gözüyle bakmadığı için istifa ettim. Bizim emeğimizin ve hizmetimizin karşılığı bu olmamalıydı. İnsana insan gözüyle bakmadıkları için istifa ettim. Biz şahsi çıkar peşinde olmadık. Ben Başbakanımıza asla laf etmem, etmedim de. Biz halkın mücadelesi peşinde olacağız. Zonguldak insanının sesi, kulağı ve gözü olacağız. Ben zamanında kimseye gidip beni başkan yapın diye yalvarmadım. Zonguldak’ta adam gibi adam bulamadıkları için belediye başkanı olarak beni gösterdiler. Ben o kadar hizmet etmişim.İnsan bir teşekkür eder. Ama artık halka inip sorunları dinleyeceğiz ve bunları tek tek dökeceğiz. Şimdi onlar korkuyorlar. Ama bilmiyorlar ki, korkunun ecele faydası yok. Benim burada başarılı olup oylarını kapacağımı düşündükleri için benden korkuyorlar.

HARUN GİBİ GELİP KARUN GİBİ GİTMEYECEĞİZ

Ben bütün mahallelere gidip sorunları yerinde görüyorum. Biz seviyeli bir siyaset yapacağız. Türkiye’de siyaset ayaklar altına düşmüş vaziyette. Biz birileri gibi Harun gibi gelip, Karun gibi gitmeyeceğiz. Hamdi Uçar arkadaşımız İl başkanı olduktan sonraki bana söylediği söylem çok tuhaftı. Bana, ‘Bir çiçek bile alıp kutlamadın’ dedi. Demek içinde ukte kalmış. Halbuki kendisini ilk kutlayanlar arasında bende vardım. Biz onlar gibi siyaset yapmayacağız. İnsana insan olduğu için değer vereceğiz” diye konuştu.