Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli ve Alaplı’nın her noktada dışlandığını belirterek, “Ben bunu hazmedemiyorum” dedi.

Başol, milletvekillerinin ve belediyenin çalışmalarını yetersiz gördüğünü de vurgulayarak, Hem ekonomik hem siyasi yönden Kdz.Ereğli ve Alaplı dışlanmıştır. Ben Kdz.Ereğli ve Alaplı’daki muhtarların uyanık olmasını istiyorum. Kdz.Ereğli’de uyuşukluğu kaldırmamız lazım” dedi.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Kdz.Ereğli Ziraat Odası’nın 4. genel kurulunda yaptığı konuşmasında, Kdz.Ereğli ve Alaplı’nın yıllardır dışlandığına vurgu yaptı siyasilere de “adam gibi siyaset yapın” çağrısında bulundu. Başol, Ziraat Odası’nın başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederken, bundan sonraki süreçte Kdz.Ereğli’de ziraatın canlanması için daha fazla çalışılması gerektiğine de vurgu yaptı.

“DİK DURACAĞIZ SÖZ VERİYORUM”
Başol konuşmasında, “Biz yapılacak her türlü çalışmanın yanında olacağımızı adam gibi dik duracağımıza dönük söz veriyorum. Kdz.Ereğli’de uyuşuk uyuşukluğunu kaldırmamız lazım. Hem ekonomik yönden hem siyasi yönden her yönü ile Kdz.Ereğli ve Alaplı her zaman dışlanmıştır, dışlanıyor, ben işte bunu hazmedemiyorum. Bu dışlanmışlığı Ankara’da da görüyorum diğer yerlerde de görüyorum. Kdz.Ereğli ve Alaplı’nın muhtarlarının uyanık olması, siyasilerin de adam gibi siyaset yapmasını istiyorum. Muhakkak ki bundan sonra Kdz.Ereğli’nin ekonomik yönden Kdz.Ereğli’nin gemi tersanelerinin canlanması yönünden, işsizliğin çözülmesi yönünden, kırsal alanlara daha iyi hizmet verilebilmesi açısından bizi Ankara’da gönderdiklerimiz rahat durmayacaklar, durdurmayacağız, bizim görevimiz bu.

“YETERLİ DEĞİL”
Biz Ankara’ya temsilcisi olarak gönderilmişsek onlarda çalışacaklar. “Başkan konuşuyorsun da hiç bir şey de mi yapılmadı?” derseniz ben her zaman şunu söylüyorum, Ereğli için Ereğli’ye bir çivi çakılması için belediye başkanından milletvekilinden kim o taşın altına elini sokmuşsu Ereğli için hizmetlerde uğraşmışsa ben teşekkür ediyorum ama ben bunu yeterli görmüyorum. Önümüzde genel seçimler var. Genel seçimlerde muhakkak ki bizi kucaklayacak ilçemizi kucaklayacak kırsal kesimdeki halkımızı kucaklayacak ben vekillerimizin oraya gönderilmesi için elimizden geleni yapacağız. Seçilip gittikten sonra da bizi unutanlara biz gereken cevabı vermeliyiz”dedi.