Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman, AKP camiasına teşekkür ederek, kongre süreci öncesi önemli açıklamalar yaptı. Belde Başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Akman, şunları söyledi;
“1 YIL ÖNCE KARAR ALDIM”
“AK Parti’de il, merkez ve belde kongreleri için süreç başladı. Kongrelerin ilk ayağını oluşturan belde kongrelerinin tek liste halinde gerçekleşmesi bekliyoruz. AK Parti’nin 4 bin üyesinin olduğu Kozlu beldesinde, bölünmelere, güç kaybına ve kırgınlıklara mahal verilmemesi amacıyla geniş mutabakatlı olarak tek aday ve tek liste şeklinde kongreyi gidilmesi benimsenmiş görünüyoruz. Bu anlamda belde seçimlerinde AK Parti Kozlu Belde Başkanlığı’na aday olmayacağım. Belde Başkanlığı’na devam etmeme kararımı 1 yıl önceden aldım. Göreve geldiğimden bu yana toparlayıcı, uzlaştırıcı bir rol oynadık. Sıkıntılı bir dönemde almış olduğum bu görevi başarıyla yapmaya çalıştık.
Problemleri çözerek, geçiş sürecine ve beldenin yeniden eski konumuna gelmesi noktasında her yönüyle toparlayıcı olduğumuz kanısındayım. ‘Dik duracaksın, ama diklenmeyeceksin’ anlayışı içerisinde herkesle uyumlu bir ilişki içerisinde olmaya gayret gösterdik. Belde-belediye ilişkilerine geçmiş dönemle kıyaslanamayacak düzeyde önem gösterdik. Yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte hep mütevazi davrandık, kişisel beklentiler ve reklam peşinde olmadık. Bu durum zaman zaman pasif olduğumuz şeklinde yorumlansa da, gerektiğinde her zaman sesimizi duyurduk. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle kendi isteğim doğrultusunda Belde Başkanlığı’na aday değilim. Yeni oluşacak belde yönetiminin partimizin misyon ve vizyonuna layık çok daha güçlü bir yapılanma içerisinde olması tek amacımızdır. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada görev sorumluluğumuz devam edecektir.”

“YENİ SEÇİLECEK ARKADAŞLARA BAŞARILAR”
AKP Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman, yeni oluşacak Kozlu Belde yönetimine şimdiden başarılar dileyerek, sürekli yanlarında olacağını belirterek, “Belde Başkanlığım süresince yanında olan ekibime, AKP İl ve İlçe Başkanıma, Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş'a ve tüm yanımızda bizlere desteğini esirgemen partili ve gönül dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.