CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Balcı, parti genel merkezine yaptıkları ziyaretten ilçede verilen seçim startına kadar pek çok konuda değerlendirmede bulundu. CHP’den milletvekili aday adaylığı konusunda da açıklamada bulunan Balcı, kol kola mücadele çağrısında bulundu.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beldeler ve köylere yönelik çalışmaların kapı kapı sürdüğünü belirten CHP İlçe Başkanı Balcı, geçtiğimiz günlerde parti genel merkezine yaptıkları ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini ve Genel Başkan yardımcılarının ilçe örgütüne çalışmalarından ötürü teşekkür ettiğini vurguladı. Aday adaylığı ile ilgili süreci de Pazartesi (bugün) belirleyeceğini ve buna göre istifa edeceğini kaydeden Balcı yaptığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

“KAPI KAPI ÇALIŞIYORUZ”
Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun günde 14 saat çalıştığı yerde bizimde 20 saat çalışmamız gerekiyor. Bunun için yollardayız. Şuanda bütün belde ve köylerde CHP Genel Başkanımızın kurultayda yapmış olduğu 41 konudaki taahhüdün neler olduğunu vatandaşlarımıza anlatıyoruz. 2010 yılının son günlerinde Çaylıoğlu Beldesinden başlatmış olduğumuz seçim çalışmalarını yeni yılın ilk haftasında da Şamlar Esentepe Pazarı, Çayırlı pazarı, Ormanlı pazarlarına giderek devam ettirdik yine hafta sonunu Subaşı ve Kaptaş pazarında vatandaşlarımız ile birebir görüşerek geçirdik. Vatandaşlarımıza ve gittiğimiz yerlerdeki muhtarlara 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geldiğini vurgulayarak destek istiyor.

“VATANDAŞ UMUTLU”
Partimizin Genel Başkanlığına Ke-mal Kılıçdaroğlu ile birlikte vatanda-şın ilgi ve alakası oldukça yüksek. Türkiye’nin geleceği için CHP umut olarak görünüyor. Bu ilgi ve alakadan da CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı ola-rak büyük mutluluk duyuyorum. Va-tandaşlarımız Türkiye’nin geleceğinin iyiye gitmediğini fark etmiş durumdalar, AKP’yi yıkacak tek alternatifin CHP olduğunun da farkındalar.

GENEL MERKEZDEN
YAKIN İLGİ
Geçtiğimiz Çarşamba günü ilçe yöneticilerimiz ile Ankara’ya giderek Genel Merkezimizde Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil başta olmak üzere diğer başkan yardımcıları ile görüştük, kendileri bize son derece sıcak yaklaştılar. Kdz.Ereğli ve Zonguldak ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunduk, çalışmalarımızı anlattık, Kdz.Ereğli’yi anlattık. 

MÜCADELE ÇAĞRISI
Geçtiğimiz günlerde CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütümüzde olması gerektiği gibi grup toplantımızı gerçekleştirdik. Ereğli Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri de katıldı. Ortak fikir birliğine vardık. Türkiye’nin gidişatının kötü olduğunu bu süreçte herkesin kişisel menfaatlerini bir kenara bırakıp partinin iktidara taşınması yolunda tüm partililerin birlik ve beraberlik içerisinde olmalarının fark edilmiş olması İlçe Başkanı ve yönetimi olarak bizleri son derece memnun etti. Ulus devlet üniter yapının tehlikeye doğru gittiği bir süreçte 2011 yılının zorunlu olarak CHP iktidarına ihtiyaç vardır. Bu noktada tüm partililerimizin birlik ve beraberlik içerisinde kol kola girerek mücadele etme zamanı gelmiştir, Önder Gazetesi aracılığı ile de buradan bir kez daha çağrı yaparak kol kola mücadele edelim çağrısında bulunuyorum.

“ADAYLIĞI DÜŞÜNÜYORUM”
Genel seçimlerde aday adaylığı ile ilgili süreç başladı. Adaylığı düşünüyorum, bu noktada örgütlerimle belde örgütlerimle, partimizin büyükleri ile mahalle ve köy muhtarlarımız ile bu konu hakkında görüş alışverişinde bulunuyorum. Nihai kararımı son gün Pazartesi günü vererek gereğini yapacağım. Benden sonra İlçe Yönetim Kurulumuz toplanır kendi arasında bir İlçe Başkanı seçip yedek ilk sıradaki arkadaşımızı yönetim kurulu üyeliğine çağırılır.