Milletvekilliği adaylığı için net konuşan Uzun, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve AKP Genel Merkezi ile istişare yapmadan milletvekili adayı olmayacağını belirtirken, 2006 seçimlerinde sıralamaya girememesinin nedenini açıkladı.

Çaturoğlu'na aday olma dendiği halde aday olduğu gerekçesi ile aday gösterilmediğini ve bundan tecrübe edinildiğini belirten Uzun, Devrek Belediye Başkanı Ulupınar'ın milletvekili adaylığı ile ilgili Gelik'de vatandaşların yaptığı tezahürata başbakan Erdoğan'ın, "Ne işi var mecliste el kol indirecek adama mı ihtiyacım var? Ne güzel burada belediye başkanlığı yapıyor" dediğini belirtti.

AKP'nin önceki İl Başkanı Celil Uzun, milletvekilliği adaylığı konusunda genel merkezle istişare yapacağını belirtirken son milletvekilliği seçimlerinde neden sıralamada yeralamadığını da kamuoyuna açıkladı. Alaplı Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken Milletvekilliği aday adaylığı için bu görevinden istifa eden Faruk Çaturoğlu'na genel merkezin aday olma dediği halde aday olmasının sonucunu gördüklerini belirten Uzun, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'ın milletvekilliği ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın aday olmaması yönünde net mesaj verdiğini ve bu mesajı iyi anladıklarına dikkat çekti.

ÇATUROĞLU ADAY OLDU?
Uzun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Geçmiş dönemin tecrübe olduğunu ifade eden Uzun, "Geçen dönem Faruk Çaturoğlu milletvekilliği adaylığı konusunda bir tecrübe yaşadı. Genel merkez aday olma dediği halde Çaturoğlu aday oldu. Sonucu ortada, genel merkeze ve başbakana rağmen bu işler olmaz. Gidersin sayın başbakanım 'ben aday olmak istiyorum', genel merkeze gidersin 'ben aday olmak istiyorum' dersin. Onlarda sana 'tamam, aday ol' ya da 'olma' derler" dedi. Gelik Beldesinde yaşanan bir olayı anlatan Uzun, " Gelik'te bir olay yaşandı.

BAŞBAKAN İZİN VERMEDİ
Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Gelik Beldesinde bir kahvehaneye girdi. Orda otururken Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar orda yanındaydı. Birkaç tane vatandaş belli ki örgütlenmişler bağırmaya başladılar "Sayın Başbakanım Özcan'ı milletvekili yap, Özcan'ı milletvekili yap"  diye. Başba-kanda "Ne işi var mecliste el kol indirecek adama mı ihtiyacım var? Ne güzel burada belediye başkanlığı yapıyor" diyerek konuyu kapattı. Şunu iyi anlamak gerekir. Sana başbakan izin vermedikten sonra sana genel merkez demedikten sonra sen milletvekili aday adayıyım desen ne olur? Bu partide görev yapan herkesin bu aklından geçiyor. Normaldir de, hakları da vardır ama Başbakan ve genel merkez kimi işaret eder o zamanki iş, bende milletvekilliği adaylığı için genel merkezle istişarelerden sonra karar vereceğim.

BAŞBAKAN YAZMADI
Kendi kendime olacak iş değil bu 2006 yılındaki milletvekilliği aday adaylığı sürecinde o zaman bana git aday ol, inşallah milletvekilimiz olacaksın dendi ve ben aday oldum. Daha sonra şartlar o kadar çok değişti ki benim sıralamamı başbakanımız kabul etmedi. Sıralamada benim kabul etmeme gibi bir tasarrufum olmadı. Başbakanımız benim sıralamadaki yerimi kabul etmedi ve o liste sırasında olacağına hiç yazmam daha iyi dedi. Benimle hiç alakası yok. Yani kısaca genel merkezde tam bir istişare yapmadan ben adayım diyerek ortaya çıkmam. Geçmiş dönem bizim için bir tecrübe oldu" dedi.