Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili İlhami Yılmaz, Habertürk tarafından yapılan canlı yayın programına katıldı.

MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Habertürk tarafından hazırlanan Seçim Otobüsü adlı canlı yayın programına katıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi Asma İşletme Müdürlüğü önünde yapılan programa ayrıca, AK Parti Zonguldak 4. sıra milletvekili adayı Hüseyin Yılmaz ve CHP Zonguldak Milletvekili ve 2. sıra milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk katıldı. Seçim otobüsü sunucusu Sorel Dağıstanlı'ya açıklamalarda bulunan Yılmaz, Üzülmez Müessesesi'nde daha önce gündeme gelen maden işçilerinin ocaklara giriş-çıkışlarında kapıların kitlenmesi olayını eleştirdi. Bunun maden işçisine yapılmış hakaret olduğunu belirten Yılmaz, “Adı Üzülmez ama arkadaşlarımızın burada üzüldüğü bir konu var. 2-3 aydır burada bir uygulama yapılıyormuş. İşçi arkadaşlarımız içeri girdiğinde kapılar üzerine kitleniyor. Bu kapıların üzerine kitlenmesi işçi arkadaşlarımızı rencide eden bir uygulamadır. Kapıları kitleyenler önce kendilerini bulundukları odada kendi üzerlerine kitlerlerse kapının kitlenmesinin ne demek olduğunu iyi anlarlar. İşçi arkadaşlarımıza bu bir hakarettir eğer işçiler orada çalışmayıp da kaçak diye düşünüyorsa o zaman oranın idari yapısında bir arıza var demektir.
Arkadaşlarımızın bu konusunun düzeltilmesinde fayda var. İnsanlar çalışmalarında kendi inisiyatiflerini daha rahat yaparsa verim daha iyi olur. Bir madenci arkadaşım bana 'TTK Türkiye'nin üzerine kambur mu?' diye sordu. Onun ruh halini anlayabiliyor musunuz? Ne demek istiyor? 'Ben burada kendi emeğimi harcamıyorum. Birilerinin inayetiyle yaşıyormuş havasının içine sokuluyorum' demek istiyor. Milyon dolarlık bedelleri çarçur edilen bir ortamda Türkiye'nin ekonomisinde önemli bir yer ihtiva eden Zonguldak'ta çalışan işçi arkadaşlarımızın ruh halini ruh yapısını bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kim olarsa olsun, hiç fark etmez. İstenildiği gibi üretim yapılamıyor deniliyorsa burada denemek ki işçileri üretime motive edecek psikolojik takviyenin yapılmadığı görünüyor. Burada emeğiyle hayatını sürdürdüklerini ve emeğini ortaya koyarak çalıştıklarını kabul edilerek o insanlara fırsat verilecek” dedi.
İlhami Yılmaz, canlı yayının ardından maden işçileri ile sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.