ZKÜ Rektör Adayı Prof.Dr.Aydın Mungan, projelerini açıkladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olan ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Aydın Mungan, projelerini açıkladı. Üniversite çevrelerinde, adaylık yarışının kızıştığı rektörlük seçimlerinde oldukça iddialı olduğunu belirtilen Prof.Dr.Aydın Mungan, neden aday olduğunu ve projeleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Rektör olması halinde üniversiteyi baştan yaratacağını belirten Prof.Dr.Mungan, çok önemli projelere imza atarak Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin sesini dünyaya duyuracağını, "adil ve şeffaf bir üniversite" için yola çıktığını söyledi. Rektör Adayı Prof.Dr.Mungan, açıklamasında şunları kaydetti:
"ÇITAYI  YÜKSELTECEĞİZ"
"Tıp Fakültemizin açıldığı ilk günden beri üniversitemizde çalışıyorum. Bu dönem içinde fakültemiz ve üniversitemizin hemen hemen her bölümünde idari görevler üstlendim. Bu görevleri özetlemek gerekir ise; Anabilim Dalı Başkanlığı, Hayvan Etik Kurul Üyeliği, İnsan Etik Kurul Üyeliği, Bilimsel Araştırmaları Destekleme Alt ve Üst Kurul Üyeliği, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Senato Üyeliği yaptım. Bunların ötesinde hepinizin bildiği gibi 2003 yılında üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün kurulmasında görev aldım ve 4 yıl başkanlığını sürdürdüm. Üniversitemizde ERASMUS programlarından öğrenci, araştırma görevlisi, öğretim elemanı ve öğretim üyelerinin yararlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturulmasında önemli görevler üstlendim ve memnunlukla yurtdışına gidenlerin başarılarına şahit oldum. Ayrıca 2005-2007 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yaptım ve yeni programlarla güçlenmesi için gereken çalışmalarda bulundum. Daha sonra 2007 yılında Tıp Fakültesi Dekanı oldum ve halen bu görevi sürdürüyorum. Nerdeyse üniversitemizin her kademesinde görev yaptım. Bu aşamalarda çalışmış birisi olarak artılarımızı, eksilerimizi, nelerin nasıl yapılabileceği konusunu, personelimizin sorunlarını ve beklentilerini net olarak bilebiliyorum. Sonunda bu bilgi, birikim ve tecrübelerimi üniversitemiz için kullanarak, üniversitemizin çıtasını daha üst noktalara taşıyabilmek için rektörlük seçimlerinde aday oldum."
"ADİL YÖNETİM
DEĞİŞMEZ KURALIM OLACAK"
"Benim hayalim personelimizle hep beraber yönetebileceğimiz bir üniversitedir. Herkese eşit mesafede, adil, herkesin görüş ve önerileri dinlendikten sonra görüş birliği içinde kararlar alman bir yöneticilik yapmayı istiyorum. Tüm fakülteler, müdürlükler, yüksek okullar dengeli bir şekilde yönetimde ver alacaklardır. Şeffaflık vazgeçilmez bir unsur olacaktır. Uygulamalarımızı düzenli olarak denetleyebileceksiniz. Yönetimdeki gördüğünüz eksiklikleri düzeltmenizi yani katkı ve katılımlarınızı bekliyorum. Burada eksiklerimizi görürseniz, biz de sizlerin bizi düzeltmesini isteriz. Artılarımızı söylemeniz gerekmez, ama mutlaka eksilerimizi söyleyin. Söyleyin ki, biz de daha iyi hizmet verebilelim. Herkesin huzur içinde çalışabileceği bir ortam yaratmak için yola çıktım. Bunun ise 'adil yönetim anlayışı' ile gerçekleşebileceğini biliyorum. Rektörlük süremde 'adil yönetim' değişmez bir kuralım olacaktır. Dekanlığım süresince öğrencilerime istedikleri konularda konuşabilecekleri serbest kürsü imkanı sağladım. Kendilerini dinledim, üstüme düşenleri düzelttim. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum, çünkü doğruyu yapabilmek için önce dinlemeyi bilmek gerek."
"KAZANAN ÜNİVERSİTEMİZ OLSUN"
"Mevcut imkanlar doğrultusunda bazı konuların yapılamayacağı da kesindir. Bunun için üniversitelerin mevcut konumların daha özerk ve güçlü olabilmesi için YÖK nezdinde de çalışmalar yapılarak, üniversitemizin ve sizlerin daha iyi konumlara gelmesi için gayret gösterilecektir. Seçime giren tüm rektör adaylarımız son derece değerli kişilerdir. Bu değerli adaylarla yarıştığım için mutluyum. Hepsine başarılar diliyorum. Seçimlerin bir çekişme değil, güzel ve düzeyli bir rekabet ortamında olmasını diliyorum. Bu güzel rekabet ortamı seçilecek kişinin vereceği hizmet kalitesini arttırmasına büyük katkı sağlayacaktır. Ekibimin kim olduğu sorusu, bana sorulan sorulardan bir tanesi. Bunun yanıtı çok basittir, benim ekibim sizsiniz. Her zaman haklının yanında ve hepinizin rektörü olmak için bu yola çıktım. Gücümü tabanından yani sizlerden alan bir rektör olmak için, benim için değil kendiniz için oy kullanmanızı isterim. Kim kazanırsa kazansın, kazananın sizler, üniversitemiz, şehrimizin ve ülkemizin olmasını diliyorum."
AYDIN MUNGAN'IN KİMLİĞİ
1965 yılında Ankara'da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1995 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde Üroloji Uzmanı oldu. 1997'de ABD Teksas Baylor Kolej'de Prof.Dr.Scordino gözetiminde Prostat Kanseri üzerine çalıştı. 1997'de Hollanda Hükümeti Yüksek Öğrenim Kurumu Nuffic tarafından açılan araştırma bursunu kazandı. Hollanda'da Nijmegen de St.Rodboud Üniversitesi'nde Avrupa Üroloji Birliği Başkanı Prof.Dr.Frans Debruyne'nin gözetiminde ürolojik kanserler üzerine klinik araştırmalara başladı. Aynı yıl, aynı üniversitenin mesane kanseri üzerine doktora programına kabul edildi ve 1997-2002 yılları arasında Hollanda'da mesane kanseri seyri ve tedavisi üzerine doktorasını yaptı. 2002 yılında doktorasını tamamladı, tezi Hollanda'da kitap olarak basıldı. Türkiye'de uluslararası doktorası olan halen tek üroloji uzmanıdır. 2002 yılında Avrupa'da üroloji uzmanı olarak çalışabilmek ve denklik alabilmek için Fransa'da girdiği yeterlilik sınavlarını kazanarak Avrupa Üroloji Board'u sahibi oldu. 2000 yılında ZKÜ Tıp Fakültesi'ne başladı. 2002 yılında Üroloji Doçenti oldu. 2002 yılında Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı oldu. 2003-2006 yılları arasında Cerrahi Bilimler Bölümü Başkanlığı yaptı. 2003-2007 yılları arasında ZKÜ Uluslararası İlişkiler Birimi'nin kurulması ve başkanlığı görevlerini üstlendi. 2005-2007 yılları arasında Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü yaptı. 2007 yılında ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı oldu, halen bu görevi sürdürüyor. Yukarıdaki idari görevlerin dışında; Tıp Fakültesi İnsan Etik Kurul Üyeliği, Tıp Fakültesi Hayvan Etik Kurul Üyeliği, Bilimsel Araştırmalar Değerlendirme Alt ve Üst Komisyon üyeliklerinde bulundu. Akademik alanda da oldukça yoğun çalışmalarda bulunan Prof.Dr.Mungan, TUBİTAK'tan 2 kez nanoteknoloji ile kanser tedavisinde ilaç geliştirmeye yönelik çalışmaları için proje desteği aldı ve Hacettepe Farmosetik Teknoloji Bilim Dalı ile birlikte yürüttükleri bu çalışması, 2009 yılında 2 yılda bir verilen "Üroonkoloji Kanser Araştırma" ödülü ile ödüllendirildi. Çok sayıda uluslararası ve ulusal yayını 200 den fazla citation'u vardır. 7 kitap bölümü olan Prof.Dr.Mungan, halen bir kitabın da editörlüğünü yapıyor. Uluslararası projelere katıldı. Avrupa'daki pek çok büyük merkezle ortak araştırmalar yaptı. Bu çalışmalardan en sonuncusu 2010 yılında dünyanın en büyük bilimsel dergisi olarak kabul edilen Nature'da yayınlandı.
Cleveland Clinic ile ortak projelere imza atarak Tıp Fakültesi'nden çeşitli anabilim dallarından son gelişmeleri öğrenmek ve işbirliği için Cleveland Clinic'e gönderiyor. Ayrıca Uronkoloji Derneği Yönetim Kurulu üyeliğini 2 dönemdir sürdürüyor. Bunun dışında Avrupa Üroloji Derneği, Türk Üroloji Derneği üyelikleri bulunuyor.