Gökçebey Belediye Başkanı M.Zeki Kılınçarslan, Gökçebey Adliyesi'nin kapatılması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, Gökçebey'de adliye olmuş-olmamış kimsenin umurunda değil. Adliye bir ilçe için simgedir. Bir ilçe kuruyorsanız, orada mutlaka adliye olmalıdır dedi.
Gökçebey'de 24 bin insanın yaşadığını söyleyen Başkan Kılınçarslan, Gökçebey Adliyesi'nin kapatılmasının bu kadar insanı hiçe saymak olduğunu vurguladı.
Gökçebey'de bir takım kurumların kapatılarak başka yerlere aktarıldığını ifade eden Kılınçarslan, Daha neyi kaybedeceğiz, kaybedecek neyimiz kaldı? Gökçebey olarak acaba sıra nerede, kimde?
Gökçebey'de Telekom diye kurum vardı Devrek'e taşıdılar, yetmedi elektrik kurumu vardı onu da aldılar. Şimdi de burada adliyeyi konuşuyoruz, acaba sıra nerede, kimde hangi kurumda? diye konuştu.
Seçimler sonrasında Gökçebey'e gelen AKP milletvekillerini davullarla karşıladıklarını anımsatan Başkan Kılınçarslan, Vekillerimizin Gökçebey'e teşekkürü bu mu olmalıydı? Gökçebey Adliyesi'ni kaldırmak mı olmalıydı? Bizim oylarımızı alan, davullarla karşılayıp Ankara'ya gönderdiğimiz vekillerimizin bize borcu var.
Bize bu borcu ödemelerinin zamanı bugündür. Adliye şu ya da bu şekilde geri verilmelidir. Biz adliyemizi istiyoruz. Köyünden Gökçebey'e gelemeyen köylü şimdi köyünden kalkıp Gökçebey'den 20 kilometre uzaklıkta olan başka ilçeye gidecek. Akşama kadar bekleyecek. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kapalı kapılar ardında toplanıp halkımın sosyal kültürel ve ekonomik durumunu bilmeden karar alıyorlar. Adliyemizin kapatılacak adliyeler içerinde olmayacağını kanıtlamamız lazım. 1350 dosya sayısı var, diğer kapatılacak adliyelerin 300-400 dosyası var. 1350 dosyası olan bir adliye nasıl kapatılır? Bu hafta içerinde mutlaka bir eylem içerisinde olacağız. Sivil toplum örgütleri olarak, belediye meclisi olarak bu haftayı eylem haftası olarak düşünüyoruz. Vekillerimiz gazetelere açıklama yapıyorlar, 'falan ilçeye şunu yaptık, falan ilçede şunu yapıyoruz' diye, fakat Gökçebey'i hiç biri konuşmuyor, hiç Gökçebey'in adı geçmiyor. Ben muhalefet partisinin belediye başkanıyım, gücüm iktidar kısmına yetmiyor. Daha ilerisine yetmiyor.
Gökçebey bizim ilçemiz, Zonguldak'ın ilçesi, sağcısıyla-solcusuyla kim olursa olsun birlik olma vakti. Vermeden almak Allah'a mahsustur. AKP, Gökçebey'e hiç bir şey vermedi, o yüzden 20 yıldır kendi görevini halka sunan adliyeyi elimizden almaya da hakları yok. Telaffuz etmek istemiyorum, ama duyduklarım beni inanın çok üzdü.
Ben Zonguldak'ı çok seviyorum, ben Zonguldak aşığıyım, bunu söylerken tüylerim diken diken oluyor. Karabük'e bağlanalım gibisinden söylentiler, istekler var. Umarım böyle bir şey olmaz diye konuştu.