Alaplı Tepeköy Muhtarı Recep Görmez, 150 ailenin yaşadığı Afet Konutlarının hizmet alamadığını iddia etti.
Görmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında meydana gelen sel ve heyelanda konutları zarar gören vatandaşlar için yapılan, 690 Evler mevkiindeki Afet Konutları'nın 10 yıldır hizmet alamadığını bildirdi.
20 gündür sokak lambalarını yanmadığını ifade eden Görmez, 15 blok ve her blokta 10 daireden oluşan 150 dairenin bulunduğu Alaplı Afet Konutları'nın çevre düzenlemesi ve yollarının yapılmadan 2003 yılında hak sahiplerine teslim edildi. Yıllarını yapılması için ihalesi yapıldı ancak şu an için hiçbir çalışma başlatılmadı. Çöp kutuları dökülmüş, elektrik panoları çürümüş durumda 20 gündür sokak lambaları yanmıyor. BEDAŞA durumu anlattığımızda sokak lambalarının kaçak olduğunu söylüyorlar.
Halk Otobüsleri konutlara girmiyor. Doğru düzgün otobüs durağımız bile yok. Küçük bir bakkal vardı oda kapattı gitti. Buradaki halk mağdur durumda doğru dürüst hizmet alamıyoruz. Belediye ve diğer kurumlara defalarca yazı yazdık. Özellikle sokak lambalarını yanmadığından dolayı ancak hiç kimse ilgilenmiyor dedi.