Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Liseliler, Madenci Anıtı önünde 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ı anmak için toplandı.
Burada basın açıklamasını okuyan TBG Liseliler Başkanı Okan Topçu, idam edilen devrimcilerin izinde olduklarını belirterek, gençlik mücadelesinin tam merkezinde olduklarını söyledi.
Topçu, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"RAHAT UYU DENİZ AĞABEY"
"Onlar yurtsever devrimcilerdi. Vatanın bağımsızlığı için, bizim yaşlarımızda yollara düştüler, mücadeleye atıldılar. Onlar ülkemizin bağımsızlığı için hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen yurtsever devrimcilerdi. Onlar, vatanımız ve halkımız için ölüme giderken, gözlerini bile kırpmadılar. Onlar, Çanakkale şehitlerinin, Dumlupınar kahramanlarının, Hasan Tahsinlerin torunlarıydı. Ailesini vatanı olarak algılayan, geleceğini bağımsızlığın üzerine inşa eden 'Denizler' Amerikan emperyalizminin ve işbirlikçilerinin tekerleğine çomak soktuğu ve vatan savunmasında ön saflarda yer aldıkları için idam edildiler. Denizlerin suçu, Mustafa Kemal'in Bursa Nutku'nda verdiği görevleri yerine getirmeye çalışmalarıdır. Bursa Nutku'ndan rahatsız olanlar, Deniz Gezmişleri nasıl idam ettilerse, bugün de vatanseverleri Ergenekon tertibi ile yargılıyorlar. İçiniz rahat olsun Deniz ağabey. Rahat uyuyun. Gözünüz arkada kalmasın. Bütün milletimize ilan ediyoruz ve Denizlere sesleniyoruz ki; Atatürk gençliği ayağa kalkmış, ABD ve AB emperyalizmine karşı milletimizin bütün gençliğini birleştirmeye başlamıştır."
"YAŞASIN TAM
BAĞIMSIZ TÜRKİYE"
"Bugünkü görevimiz, Deniz Gezmişlerin bize öğrettiği gibi, tam bağımsız Türkiye'yi, Türk-Kürt kardeşliğini, cumhuriyetimizi ve vatanı savunmaktır. ABD'nin ülkemizi parçalama çabalarına karşı, vatanın birlik ve bütünlüğünü korumaktır. Biz Atatürkçü gençler, AKP yöneticilerinin bu emperyalist planlarda görev aldıklarını görüyor ve biliyoruz. AKP hükümeti şimdide Anayasa'yı değiştirerek, Atatürk cumhuriyetinin yıkımını kanun yoluyla hızlandırmaya çalışıyor. Deniz Gezmişler efsane değil, tarihtir. Emperyalizme karşı fedakârlık ve bağımsızlık mücadelesinin tarihidir. Bütün bu nedenlerle, TGB'li Liseliler, gençlik mücadelesinin tam da merkezindedir. Emperyalizme karşı vatan savunmasında Atatürk geçliğini bu mücadeleye davet ediyoruz. Buradan sesleniyoruz. Bursa Nutkunda Mustafa Kemal Atatürk'ün biz Türk gençliğine verdiği görevleri sonuna kadar yerine getireceğimize ant içiyoruz. Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi! Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!"