Alaplı Kasımlı Köyü Ölüce Mahallesi sakinleri, köylerinde taş ocağı çalışması başlatılmasına tepki göstererek, su kaynaklarını yok olacağını öne sürdüler.

Alaplı Kasımlı Köyü Ölüce Mahallesi sakinleri, dinlenme mevkisinde taş ocağı açmak için yol çalışması yapan iş makinelerin ağaçları katlettiğini su kaynaklarını ise yok ettiğini bildirdiler. İş Makinelerin çalışmasını durduran köylüler, taş ocağı açılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydettiler.
Köy sakinlerinden Muharrem Kaymakçı, Taş ocağı açılmasına karşı olduklarını belirterek, yüzlerce ağacın taş ocağı için katledildiğini söyledi. Evlerinde huzurlu şekilde yaşamak istediklerini anlatan Kaymakçı, “Kasımlı Köyü olarak burada taş ocağı açılmasına karşıyız Burada taş ocağı açacağız diye ağaç katliamı yapılıyor. Bu taş ocağı su kaynaklarımızı kurutacaktır. Bu gün bile çalışma yapan iş makinesi su borularını patlatmış evlerimizde sular yok. Kasımlı Köyü ve 7 mahallesi olarak taş ocağını burada istemiyoruz. Köyümüze yakın bir yerde başka bir taş ocağı var. Patlama seslerinden evlerimizde duramıyoruz” dedi.
Kasımlı Köyü Muhtarı Orhan Yener ise, 2007 yılında bir firma tarafından burada taş ocağı açılması için müracaat edildiğini belirterek, “Muhtarlık olarak 2008 yılında şikâyette bulunduk. Ruhsatın durdurulmasını istemiştik” dedi.
Taş Ocağı açılmasına karşı olduklarını belirten Yener, şöyle dedi;
“2008 yılında su kaynakları ve doğanın tahrik olacağından dolayı idare mahkemeye başvurmuştuk. Başvurumuzun ardından ruhsat başvurusu iptal olmuştu. Ancak daha sonra ne olduysa köyümüze 3 kez ÇED toplantısı için ilan geldi. Biz bunu halkımıza duyurduk Halkımızın imzasıyla Çevre İl Müdürlüğüne gönderdik. Bin kişini imzasıyla Çevre İl Müdürlüğüne defalarca yazı gönderdik. Ancak ne hikmetse Ruhsat onayı çıkmış, İl Çevre Müdürlüğü neye göre onay veriyor. Burada çevre katliamı oluyor. Köylünü su kaynakları yok olacak.” Yetkili firma adına kiralık olarak Taş Ocağı bölgesine yol çalışması yapan, Yusuf Özkanca, “Köye rahatsızlık vermek gibi bir hakkımız yok. Ancak bize verilmiş bir hak var. Biz kiracı olarak burada yol açma çalışması yapıyoruz. Buranın ruhsatı bulunmaktadır. 12 dönümlük alanda çakıl ocağı çalışması yapılacak” dedi.