Zonguldak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci toplantısına ait gündem maddeleri Belediye Nikah Salonu'nda görüşüldü.
Meclis toplantısında görüşülen 12 gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 7'inci gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün TTK Demir Ambarları mevkisinde yapılması planlanan Ulaşım, Teknik Bilimler ve Terminali kapsayan "Belediye Hizmet Alanı"nın, Zonguldak Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü'nün itirazı ve önerileri doğrultusunda yeniden düzenlenen tadilat hakkındaki İmar Komisyonu raporunda AKP'li Meclis üyeleri tarafından Başkan Eşref'e tepkiler geldi.
AKP'li Meclis üyeleri, Belediye Hizmet Alanı'nın ihale edilemeyeceğini ifade ettiler. Abdullah Karagüzel, "TTK itiraz ederse geri adım atacaksınız. Oto galerileri için mevcut yer yetecek mi? Başkanım gerçekten sizi takdir ediyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Ama imar bakış açınız çok dar, ne girişi belli, ne çıkışı belli. Kendinizi kurtarmanız gerekiyor" şeklinde konuştu. Gündemin 12'nci maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 05.04.2010 tarih ve 52 Meclis kararıyla onaylanan "Plan Notları" ile ilgili imar değişikliğine TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Zonguldak Temsilciliği tarafından yapılan itirazlar hakkındaki İmar Komisyonu raporunun yeniden gözden geçirilmesi talebi oylamaya sunuldu ve kabul edildi.
AKP'LİLER FESTİVALİN
İPTALİ İÇİN ÖNERGE VERDİ
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İsmail Eşref, Meclis toplantısının başında AKP'li Meclis üyelerinin festival ile ilgili hazırladığı önergesine cevap verdi. AKP'lilerin soru önergesinde, "Göçükte 30 maden şehidi ve Doğu bölgesinde asker şehidi verdik. Ardından İsrail'in yaptığı saldırılar var. Bazı belediyeler festivalleri iptal ettiler. Zonguldak Belediyesi'nin de festivali iptal etmesi doğru değil mi?" görüşü yer alıyordu.Eşref, festivali sade, eğlencesiz ve kısa süreli yapacaklarını ifade etti. Eşref, şunları söyledi;"Maden şehitlerimize ve asker şehitlerimize çok üzüldük, ciğerimiz yanıyor. Fakat bazı bağlantıları yaptık ve sanatçılarımıza avans verdik. Bu bağlantıları yapmış olmasaydık, festivali iptal ederdik. Festivali eğlencesiz, abartısız yapacağız. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (ZOKEV) öncülüğünde işin kültür ve sanat boyutunu düşünerek bir festival yapacağız. Biz kendi adımıza yakışır ağırbaşlı bir organizasyon düzenledik."
Bu sözlere ikna olmayan AKP'li Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, Başkan Eşref'e, "Göçük altından çıkamayan 2 madenci daha var. Ya o cenazeler o gün çıkarsa ne yapacaksınız? Festivale harcanan parayı maden şehitlerinin ailelerine versek, daha iyi olmaz mı?" şeklinde konuştu. Eşref, "Tamam, çok üzüldük, ama acılarla yaşayamayız. Festivali iptal etmiyoruz, kısa süreli sade bir festival yapacağız" diye cevap verdi.