İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına 3 yıl aradan sonra yeniden girmeyi başaran  Özdemir Boru Profil Fabrikası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, 2011 yılının çok verimliği geçtiğini ve şirket olarak ülke ekonomisine 74 milyon dolar döviz kazandırdıklarını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' 2011 yılı raporu sonuçlarında net satışlar 161 milyon 770 bin 368 TL ile 497'nci sırada yeralan Özdemir Boru Profil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, ihracatta ise %157 artışla 183'ncü sırada yer aldıklarını açıkladı.

3 YIL SONRA
YENİDEN LİSTEDE

İngiltere ağırlıklı olmak üzere toplam 16 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve ülke ekonomisine de 74 milyon dolarlık bir döviz kazandırdıklarını söyleyen ve yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlayan fabrikanın sahibi Fevzi Özdemir, firma ile ilgili şu bilgileri verdi:
İstanbul Ticaret Odası 2011 yılında Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunu açıkladı. Erdemir, TAT Metal, Özdemir Boru ve Çınar Boru Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girerek Ereğlimizin gururu oldular. Firmamız Özdemir Boru; en son 2008 yılında yeraldığı en büyük 500 sanayi kuruluşu içindeki yerini, 3 yıl sonra yeniden elde ederek  büyük bir başarı elde etmiştir.

İHRACATTA
PATLAMA YAPTI

Firmamız Özdemir Boru Profil ayrıca ihracatta çok büyük bir patlama yaparak 2011 yılına göre ihracatını %157 artışla 74 milyon USD'ye çıkararak Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 183'ncü sıraya yükselmiştir. Büyük başarıda emeği olan Genel Müdürümüz Mehmet Özdemir başta olmak üzere, Fabrika Müdürü Uğur Başaran'a, mühendislerimize, vardiya amirlerimize, bütün personelimize ve işçilerimize teşekkür ediyorum.

2011 YILI VERİMLİ GEÇTİ
İhracat edilen sac ürünlerin yüzde 80'i İngiltere'ye ihracat edilmektedir yine Amerika ağırlıklı Hollanda, Belçika, Yunanistan, Romanya, İsrail, Slovakya, Polonya Macaristan'ın da aralarında bulunduğu 16 ülkeye ihracat yapmaktayız. Geçtiğimiz yıl 32 milyon dolarlık bir ihracat yapılmıştı, 2010 yılı durgundu 2011 yılı aynı 2008 yılı gibi çok verimli geçti. Ülkemize de bu şekilde 74 milyon dolarlık bir döviz kazandırmış olduk.

AVRUPA'YI İYİ GÖREMİYORUZ
Özdemir Boru Profil olarak bildiğiniz gibi 2011 yılının çok verimli geçmesine rağmen 2012 yılı için 3-5 aydır Avrupa'nın büyük kriz içerisine girdiğini biliyoruz önce Yunanistan sonra Portekiz şimdi de İspanya ve İtalya krize girmek üzereler. Dolayısıyla piyasa dağılmış durumda. Dolayısı ile Avrupa'yı iyi göremiyoruz, Avrupa'daki kriz bize çok tesir edecek. 2012 yılını ben 2011 yılı gibi başarılı olacağını sanmıyorum. Yine yüzde 30-40 oranında ihracatta daralma olacaktır. Bundan 5-6 ay öncesinde ihracat 3 ay dolu olduğumuz halde şuan eskisi gibi sipariş alamıyoruz, 1.5 aylık da elimizde sipariş var. Gerçi şuan Temmuz-Ağustos'ta Avrupa'da tatil yaşanmaktadır ama yine de tatil dönüşü fazla bir sipariş beklentimiz yoktur. Bu kriz nasıl aşılacak Avrupa bu krizi aşamadığı takdirde daha kötü günler bizi bekliyor. Ah Avrupa krizi/krizleri de olmasa…

YATIRIMCININ YOL SORUNU
Öte yandan ülke ekonomisine 74 milyon dolar döviz kazandıran Özdemir Boru Profil Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Özdemir, milyon dolarlık yatırımların bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi'nin yol sorununun çözümünü istedi.
Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi yollarının çok bozuk olduğunu ve bu yönde ciddi sıkıntılar yaşandıklarını belirten Özdemir, Şuan su boruları döşeniyor bu yüzden ciddi bir yol bozukluğu var. İnşallah bu çalışmaların ardından belediye güzel bir yol kazandırır dedi.

Fanatik Fenerbahçe taraftarı olan Fevzi Özdemir, takımının tüm maçlarına gitmeyi alışkanlık haline getirmiş. Kombine bilet sahibi de olan Özdemir'e sürprizi ise Kdz. Ereğlili Fenerbahçe'nin Milli Futbolcularından Orhan Şam yapmış. Şam, Kdz. Ereğli'ye ailesini ziyarete geldiğinde Fevzi Özdemir'e 67 numaralı forma getirerek armağan etmiş. Özdemir, Orhan Şam'ın bu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ise  formayı muhabirimize göstererek paylaştı.