6 Nisan 2012 tarihinde Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında, Filyos Irmağı üzerindeki köprü çökmüştü. 61 yıllık köprünün üzerinden geçen İsmail Örenbaş, Meryem Başören, Mehmet Başören, Tahir Özkafa, Kadın Saraç, Serdar Saraç, Sezgin Gülşen, Kemal Gülşen, Aziz Gülşen, Alim Başören, Veli Kaya, Ali Rıza Kaya, Nazife Kabuk, Necati Azaklıoğlu ve Hayriye Güner, köprünün çökmesiyle ırmakta kaybolmuştu. Kayıp 15 kişiden Sezgin Gülşen, Kadın Saraç, Aziz Gülşen, Tahir Özkara ve Necati Azaklıoğlu'nun cesedine olayın üzerinden 295 gün geçmesine rağmen ulaşılamazken, ihaleyi alan yüklenici firma yıkılan köprünün enkazını kaldırarak 3.5 ayda yerine yeni sistemle bir köprü inşa etti.
Firmanın şantiye şefi Doğukan Atak, köprüye bir de havuz sistemi kurduklarını belirterek, bu sayede suyun hızının yavaşladığını söyledi. Atak, Çaycuma Köprüsü'nü yapan firmanın şantiye şefiyim. Bu köprünün ihalesi 18 Temmuz 2012 tarihinde tamamlandı. Daha sonra 1 Ağustos 2012 tarihinde biz şantiyemizi kurduk. Önce köprünün tamamen yıkılması için gerekli işlemleri gerçekleştirdik. Ardından ilk betonlama işlemiyle köprü çalışmalarına hız vermiş olup, yaklaşık 3.5 ayda köprüyü trafiğe açtık. Bilindiği üzere 6 Nisan 2012 tarihinde yaşanan afet sonucu 15 can kaybı yaşanmış, bunun ardından köprü ihaleye çıkartılmıştı. Köprünün projesinde bir de taş tahkimat yapısı dediğimiz bir proje isteniyordu. Bunun üzerine köprüyle beraber o projeyi de tamamladık. 444 adet fore kazık var.
Böylece yapının daha da sağlamlaştırılması gerçekleştirildi. Su havuzda birikiyor. Biriken suyun etkisiyle köprünün memba tarafından su dinlendirilmiş ve hızı yavaşlamıştır. Bu sayede köprü ayaklarının oyulmasına engel oldu dedi.
Yaşanan felakette babası Aziz Gülşen ve 21 yaşındaki yeğeni Sezgin Gülşen'i kaybeden Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, yeni köprünün rekor sürede tamamlandığını belirtti. Halen kayıp olan 5 kişiyi arama çalışmalarının da şartlar ve koşulların uygun olduğu zamanda başlayacağını söyleyen Gülşen, şunları kaydetti:
Malum 6 Nisan 2012 günü Çaycuma'da büyük bir felaket yaşamıştık. 15'e yakın vatandaşımızı kaybetmiştik. Köprümüz çok kısa zamanda 4 ay gibi süre içerisinde bitirildi. İnanılmaz bir hızla bitirildi. Rekor sürede tamamlandı. Türkiye'de örnek olabilecek bir süre içerisinde tamamlandı.
Devletin büyüklerine, yüklenici firmaya öncelikle teşekkür ediyorum. Burada maalesef 5 vatandaşımızı tüm aramalara rağmen bulamadık. Bulma konusunda umudumuzu korumak istiyoruz. Ailelerimiz her an çıkabilecekmiş gibi beklenti içindeler. Aileler içinde üzüntü devam ediyor. Zamanla suyun azalmasıyla aramalar devam edecektir.
Şartlar ve koşullar uygun olmadığı için aramalara bahar aylarında suların debisinin azalmasıyla, olasılık noktasıyla yetkililerin de çabalarıyla aramalarımız devam edecektir.