Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, hükümet yetkililerine seslendi

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, kendilerini yetiştiren öğretmenleri unutan hükümet yetkililerinin mecliste danışmanına 3 bin 600 TL, sekreterine 3 bin 156 TL maaş vermeyi unutmadıklarını belirterek, Bugün 9/1 öğretmen 1545 alırken, düz bir memur 1.700 TL alıyor. Varın gerisini siz düşünün, o ak yüreklerinizde… dedi.
Başkan Ören, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
SİZLERİN TAKDİR BUYURDUĞU 3 KURUŞLA ÇOLUK-ÇOCUK BESLİYORLAR
666 sayılı KHK ile eşit işe eşit ücret kapsamında, kamuda çalışan aynı işi yapan memurların maaşlarını eşitlemeye çalışan hükümetin öngörüsüz kurmayları, yine 'kaş yapayım' derken göz çıkarttılar. Bu uygulama ile bir 400 bin memur, 'gönlü hoş, cebi boş' bir şekilde bir başka baharı beklemeye başladılar. Kendilerini yetiştiren öğretmenleri unutan hükümet yetkilileri, mecliste danışmanına 3 bin 600 TL, sekreterine 3 bin 156 TL maaş vermeyi unutmamışlardır. Milletine 30 sene hizmet eden emekli bir öğretmen bugün 1200 TL maaş ile kıvrım kıvrım kıvranırken, açlık sınırındaki bu ücreti 24 Kasımlarda yere göğe sığdıramadıkları kutsal öğretmenlik mesleğine reva görenlerin ne kadar ak oldukları sorgulanması gereken bir olaydır. Ak vicdanlı siyasetçilerimiz, unutmayın! Öğretmenlerin sizlerin olduğu gibi gemicikleri yok, zengin holdinglere ortak değiller, süt tozu veya yumurtaya zam geldiğinde birdenbire zengin olamıyorlar, olmayan paraları ile borsada manipülasyon yapma şansları ve alacakları yol-hastane ihalesi ile kendilerini kurtarma şansları da yok. Sizlerin takdir buyurduğu 3 kuruşla çoluk-çocuk besliyorlar. Bugün 9/1 öğretmen 1545 alırken, düz bir memur 1.700 TL alıyor. Varın gerisini siz düşünün, o ak yüreklerinizde.
Ey aziz milletim, öğretmenine kamuda çalışanlar arasında hizmetliden sonra en düşük maaşı veren bu hükümete verdiğiniz oyları bir de siz düşünün.