Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Çaycuma Filyos Çayı üzerindeki köprünün yıkılmasının ardından akıllara hemen Gülüç köprüsünün durumunu getirdiğini belirterek, Yeni Gülüç köprüsü yapılırken eskisini incelettik, 200 bin TL ödenek ile eski köprünün korkulukları güçlendirildi, köprü üzerindeki yaya yolları genişletildi ve köprü boyandı dedi. Bölgede kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle köprüde hasar meydana geldi mi? Diye düşündüklerini ve konuyu yetkililere ilettiklerini belirten Güngör, Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün yıkılması nedeniyle meydana gelen can kayıpları hepimizi derinden üzdü. Tabi bu kaza haklı olarak hemen akıllara eski Gülüç Köprüsünü getirdi.
Biz, yeni Gülüç Köprüsü yapılırken eski köprünün de incelenmesi için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne yazı yazdık. Bunun akabinde gelen Köprüler Baş Mühendisi yaptığı inceleme neticesinde köprünün ayaklarının sağlam olduğunu belirtti. O dönemde gelen yaklaşık 200.000-TL ödenekle eski köprünün korkulukları güçlendirildi, köprü üzerindeki yaya yolları genişletildi ve köprü boyandı. Bölgemizde kış şartlarının bu sene çok ağır geçmesi ve eski Gülüç Köprüsü üzerindeki asfaltların kalkması nedeniyle acaba köprüde hasar meydana geldi mi düşüncesi oluştu. Bu düşünceyle, Çaycuma'daki üzücü olayın meydana gelmesinden önce Karayolları 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bey'le görüştük.
Onlara eski köprü hakkındaki endişelerimizi ve bölünmüş yolun Gülüç geçişinde istediğimiz düzenlemeleri söyledik.
Bu söylediklerimizin yazılı olarak dile getirilmesini istemeleri üzerine endişe ve taleplerimizi yazıya dökerek ilgililere bildirdik