Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu Kdz. Ereğli'nin köylerinde hiç tiyatro izlememiş olan minik öğrencilerin ayağına kadar giderek 'Akıllı Soytarı' oyununu sahneliyor.

1993 yılında Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği bünyesindeki tiyatro topluluğu 2000 yılında tiyatro gönüllüsü 8 kişiyle başladığı tiyatro yolculuğuna ilk olarak İstanbul Şehir Tiyatro sanatçısı Metin Çeliker, Suat İlhan ve Yaşar Akın'dan aldıkları diksiyon-vücut dili ve sahne hakimiyeti dersleri ile başladı.
Ekibin daha sonra aldığı bu eğitimler ışığında her yıl en az bir oyun olmak üzere tiyatro severlere çeşitli oyunlar sergilediğini belirten Sanat Kurumu Derneği üyesi ayrıca Kdz. Ereğli Kitap ve Kütüphaneyi Sevenler Derneği Başkanı Naile Bingöl, bugüne kadar sergiledikleri oyunları şu şekilde sıraladı: "Rumuz Goncagül", "Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı", "Kör Döğüşü", "Dokuz Canlı", "Deli Dumrul", "Havva'dan Hatice'ye", "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Akılllı Soytarı"(çocuk Oyunu).
Tiyatro topluluğunun çalışmaları hakkında bilgiler veren Naile Bingöl, Topluluğumuz 9-15 Mayıs 2011 tarihinde Denizli Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 27.Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne Katılarak festivale başvuran 80 ekibin içinden ilk on beş ekip arasına girmiştir. Topluluğumuzun sergilediği "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyun gözlemciler tarafından en iyi amatör tiyatro ekibi seçilmiştir.
Bu yıl değişik bir misyonu kendine yükleyen tiyatro topluluğumuz  hazırladığı "Akıllı Soytarı" adlı çocuk oyununu öncelikle Kdz. Ereğli ve Köylerinde gösterime sunacak daha sonra da çevre ilçe ve köy okullarında okuyan ve hiç tiyatro izlememiş olan küçük kardeşlerimizin ayağına kadar giderek onlara ücretsiz oyun sergileyecektir.
ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR
Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan Akıllı Soytarı adlı çocuk oyunu, Ereğli turnesine 26 Kasım Cumartesi günü Armutçuk İlköğretim ve Gökçeler İlköğretim okulları ile başladı.         
Amacı, tiyatroya gelemeyen çocukları tiyatroyla buluşturmak olan oyun, Kdz. Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla ücretsiz olarak sergilenmektedir.
15 kişilik bir ekiple hazırlanan oyunda, uzaydaki Mutluluklar Ülkesine dünyadan Yalan, Dolan ve Çıkar adlı üç kötünün gelmesiyle yaşananlar ve demokrasinin önemi komik bir üslupla anlatılıyor. Seyirci çocukların da yardımlarıyla kötülerle savaşılıyor.
Kdz. Ereğli köylerinde turnesine devam edecek olan oyun; Bayat Köyü, Çayırlı, Kurtlar, Kızılcapınar, Gökçeler, Sinitli, Ormanlı, Dağlıca, Aydın ve Süleymanbeyler'de sergilenecek dedi.