MHP milletvekili adayı İlhami Yılmaz, MHP Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, MHP Alaplı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada “Zonguldak Türk milletinin esaret içine sokulmaya çalışıldığı Necip Fazıl'ın Sakarya türküsünde öz yurdun da garipsin öz vatanında parya diye ifade ettiği o günleri yaşatmak isteyenlere karşı inadına MHP inadına Türk milliyetçiliği ve inadına Müslümansız diyenlerin dediği bir yer olacaktır” dedi.
BOP projesinin Fas'dan başlayarak Çin denizine kadar olan 32 ülkenin sınırları değiştireceğini ve bu ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğunu belirten Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın BOP eş başkanlığından istifa etmesini tavsiye ettiklerini söyledi. Müslüman dünyasında son zamanlarda yaşanan olayları da değerlendiren Yılmaz, “Zonguldak Türk milletinin esaret içine sokulmaya çalışıldığı Necip Fazıl'ın Sakarya türküsünde öz yurdun da garipsin öz vatanında parya diye ifade ettiği o günleri yaşatmak isteyenlere karşı 'inadına MHP inadına Türk milliyetçiliği ve inadına Müslümansız' diyenlerin dediği bir yer olacaktır.  Şu sesimizin gittiği, sesimizi duyan herkes, hangi siyasi partiden olursa olsun bir soru soracağım. O sorunun cevabını kendi içinizde cevap verin. Bu sorumu PKK'lıya değil, BDP'liye değil, diğer partililere soruyorum.
‘ANADOLU KAYNIYOR’
Habur kapısındaki görüntülerden memnunuydunuz? Eğer memnun değilseniz. O görüntüleri gördüğünüzde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'çok güzel şeyler olacak' demesini neyle izah edeceksiniz. Başbakan'ın manzara karşısında 'gözlerim yaşardı' demesini ne ile izah edeceksiniz. Bunun adı nedir? Anadolu'nun 22 ilinde PKK bayrakları ile gezenleri ne ile izah edersiniz? 32 teröristin ayaklarına mahkemelerin gönderilmesini ne ile izah edeceksiniz? Bir düşünün o gelenlerden 22 tanesi kamplarına geri döndüler, bizlere meydan okuyarak gittiler. Bunun sebebi demokratik açılım denen ihanet politikasıdır. Türklükle ilgisi kaygısı olanlar, görünümde Türk milletine karşı sevgisi ve saygısı olanlar bunun karşılığında acaba ne ile hareket edecekler, 12 Haziran'da sandık başına gittiklerinde ne ile karar verecekler, Türk milletine bağrına saplanan bu hançer karşısında acık çekmek ne ile izah edilebilir? Daha dün Ilgaz'da bir eylem ortaya koydular. Biz Ilgaz'ı nasıl biliriz. Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın demez miyiz? Anadolu kaynıyor. Anadolu'da değişik hesaplar yapılıyor. BOP projesi ile dünyanın haritası yeniden çizilmeye çalışıyor. Bakın Arap ülkelerinde önce Libya bölünmeye gidiyor.  Bu vebalı üzerinde taşımasın, bir milyon Müslüman'ın Irak'ta ölmesini vebalini taşıdıkları gibi Libya'daki, Mısır, ve Suriye'deki Müslümanların katledilmesine izin vermesinler” dedi.
‘KÜLLİYEN YALAN’
Hükümetin İntibak Yasasını çıkartmak istemediğini belirten Yılmaz, “Emekli kardeşim size geçmiş seçimlerde ne dediler hatırlayın 'İntibak Yasasını çıkartacaktık ama o dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer engelledi' dediler, peki şimdi cumhurbaşkanı kim Abdullah Gül, peki geçen torba yasası çıkarken MHP grubu intibak yasasının çıkarılması kanun teklifine neden AK Parti'nin komisyon üyeleri neden hayır oyu verdiler? Yoksa Abdullah Gül'mü red vererek o kanunun çıkmasını engelleyecekti. Gözünüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Artık bunlara o kadar alıştık ki Başbakanın Zonguldak konuşmasını izledik 'ZKÜ'yü biz kurduk' dediler. 1992 yılında açılan üniversiteyi kurmuş oldular. Refah Partisi'nin İstanbul İl Başkanı olduğu zamanda Zonguldak'ta büyük hizmet yapmış, üniversite açmış, Zonguldak'ta '150 kilometre yol yaptım' diyor. Arkadaş bu yol nerde Türkiye genelinde yaptık dedikleri 13 bin kilometre duble yol, Zonguldak'ta 'yaptık' dedikleri 150 kilometre yol gibi ise külliyen yalan, milleti beklenti içerisine sokuyorlar. Taktikleri nedir biliyor musunuz bu bölgeye geliyorlar şurada şunu bunu yaptık. Kayseri'ye gidiyorlar Zonguldak'a şunu bunu yaptık, Kayserili de diyor ki 'bakın oralarda bunu yapmışlar bize sıra gelecektir' diye herkes sıra bize gelecek derken gözden kaçan bir şey var. Bu kafa devam ederse sıra Türkiye'nin bölünmesine gelecek buna izin verecek miyiz? Hayır. Öyle ise bu sese kulak versinler. Alaplı'dan öyle bir ses veriyoruz ki herkes bu sese kulak verecektir” dedi.