Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında AKP iktidarının demokratik açılım projesini eleştirdi.
İl Başkanı Korkutan, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla13 Aralık 2009 Pazar günü saat 11.00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda, "Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat" sloganıyla büyük bir miting düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi;
"AKP iktidarının bir süre önce 'Analar ağlamasın' sloganıyla başlatmış olduğu ve bizlere göre bir yıkım ve bölünme projesi olan sözde demokratik açılım projesi sonucunda, ülkemiz çok vahim bir tablo ile karşı karşıyadır. Bugün ülkemizde sözde demokratik açılım sonucu otobüslerin ve evlerin kundaklandığı, banka şubelerin taşlandığı, sokaklara barikatların kurulduğu ve kamu kurumlarının kuşatıldığı, PKK posterlerinin ellerde taşındığı bir dönemle karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Bütün bu olanlara karşı başta, Sayın Başbakan olmak üzere hükümetin bütün bakanlarının ve yetkili kurumların büyük bir hasiyet içerisinde elleri-kolları bağlı olarak olup biteni seyrettiklerini görüyoruz."

"AKP İL BAŞKANI'NI REŞADİYE'YE
ZİYARETE GİTMEYEDAVET EDİYORUM" 
"Hükümet, 'Şehit analarının acısını dindireceğiz' diye, 'diğer analar da ağladı, onlar da ağlamasın' diye yola çıkan bu süreçte, geçtiğimiz gün Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerimizin şehit olmasıyla terör örgütü hain bir pusuya imza attı. Buradan ben seslenmek istiyorum. Bir süre önce bu açılıma destek vermek maksadıyla ihanet projesine destek vermek maksadıyla bölgeye bir dizi ziyarette bulunan AKP İl Başkanı Sayın Hamdi Uçar ve İl Yönetim Kurulu'nu Tokat'ın Reşadiye ilçesine de ziyarette bulunmaya davet ediyorum. Açılımın ülkemize getirdiği sonucun ne olduğunu orda görmelerini istiyorum. 'Analar ağlamasın' diye çıktıkları bu yolda terörist analarıyla şehit analarıyla aynı kefeye koyan AKP iktidarı ve onun İl Başkanı'nın Tokat'ın Reşadiye ilçesinde şehit analarının gözyaşlarının nasıl dindirebileceğini bir kez daha düşünmesini talep ediyorum."

"VATANA, BAYRAĞA SAHİP ÇIKMA VAKTİ"
"Sonuç olarak Türk milleti bu açılım konusunda hak etmediği bir dayatmayla ve aldatmayla karşı karşıya kaldı. Gelinen bu noktada şimdi vatana, bayrağa sahip çıkma vaktidir.
Milletimize ve milletimizin değerlerinin uğruna canını veda eden şehitlerimize onların ailelerine ve ağlayanlarına sahip çıkma vakti gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak hiçbir mezhep ve yöre ayrımı gözetmeksizin 13 Aralık 2009 Pazar günü saat 11.00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda, 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat' sloganıyla büyük bir miting düzenliyor. MHP, bu mitinge Zonguldak ili de dahil olmak üzere birçok vilayetimizde güçlü bir katılımı sağlamayı hedefliyor. Zonguldak halkımız bu mitinge gelmeleri halinde bölgeye intikallerinde Milliyet Hareket Partisi'nin il ve ilçe yöneticileri olarak yardımcı olacağız."