Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hakkı Karagüzel,  son günlerde Zonguldak Belediyesi'ne yapılan eleştirilerin ağır olduğunu dile getirdi. Karagüzel, Zonguldak'a henüz kimsenin sahip çıkmadığını da sözlerine ekledi. Karagüzel, Zonguldak'a henüz kimse sahip çıkmadı. Zonguldak Belediye Başkanı iyi niyetli bir insan. Bir şeyler yapmak için mücadele ediyor.  Sanki bundan bir yıl önce belediye,  Ak Partili Belediye Başkanı'nın yönetiminde değilmiş gibi, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri,  belediye başkanına hak etmediği soruları soruyorlar ve belediye başkanının çalışmalarını engellemeye çalışıyorlar dedi.
4 yıl boyunca Ak Partili Belediye Başkanı tarafından Zonguldak Belediyesi'nin yönetildiğine dikkat çeken Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hakkı Karagüzel,  Ak Parti'nin Zonguldak'a kalıcı hiçbir şey bırakmadığının da altını çizdi.
Karagüzel, Zonguldak, bundan önce 4 yıl boyunca Ak Parti Belediye Başkanı tarafından yönetildi. Ak Parti Belediyesi Zonguldak'a kalıcı bir şey bırakmadı. İktidar partisi, muhalefet partisi belediyesine yükleniyor. Zonguldak Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin değildir. Belediye, Zonguldak halkına hizmet veren bir kuruluştur. Belediyenin elindeki teknik kadro yeterli olmadığı için işleri kalıcı değil, görüntüsü güzel olsun diye yapıyor. O görüntü ufak bir zorlamadan sonra eskisinden daha kötü oluyor. Kanalizasyon çalışmaları bilinçli kişiler tarafından yönetilmiyor. Zonguldak halkı eziyet çekiyor. Belediye başkanının bu konuya dikkat etmesini istiyorum. Biz, iktidar partisinin yaptığı zamları eleştirirken, çaresiz kalan belediye suya zam yaptı ve Ak Parti'nin yaptığı zamlara ortak oldu.Demokrat Parti olarak, iktidarında, muhalefetinde birlik içerisinde Zonguldak'ın kalkınması ve şehrin güzelleşmesi konusunda taşın altına elini koyması gerekmektedir. Biz partimiz olarak her zaman hazırız şeklinde konuştu.