CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, 12 Eylül 2010 tarihindeki Anayasa Değişikliği için yapılacak referandum öncesi, vatandaşlara "hayır" ziyaretlerini sürdürüyor.


Milletvekili Ali Koçal, beraberinde Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Merkez ilçe Başkanı Tarık Coşkun ve Zonguldak Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Bahçelievler ve İncivez Mahallerine giderek, referandumda "Neye Hayır" denilmesi konusunda vatandaşlara ayrıntılı bilgiler verdi.

GÜNDEM FARKLI

Türkiye'nin gündeminin referandum olmadığını gerçek gündemin işsizlik ve yoksulluk olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ali Koçal, "Şu anda Türkiye'nin gündemi bu referandum değil, Türkiye'nin gerçek gündemi işsizlik ve yoksulluktur. Referandum dolayısıyla devletin kasasından 150 milyon dolar para harcanıyor. Bu para ile 9 milyon emeklinin sorunları çözülebilir. 'evet' oyu verirseniz AKP kurtulacak, 'hayır' oyu verirseniz Türkiye'yi kurtaracaksınız. Türkiye güzel bir ülke. Türkiye'ye yıllarca yetecek öz kaynaklarımız da var. Bu kaynaklarımızı kullanamıyoruz. Bu bir tuzaktır, bu Amerika'nın ve Türkiye'nin topraklarında gözü olanların bir tuzağıdır. Bu tuzağa düşmeyelim. 12 Eylül'de sandığa giderek 8 yıldan beri iktidarda olan ve ülkeyi yönetemeyen, Zonguldak'ı ihmal eden AKP hükümetine bir ders vermemiz gerekiyor. Zonguldaklı seçmenlerin duyarlı olduklarını çok iyi biliyorum. 12 Eylül'de sandıklardan 'hayır' çıkacağından da eminiz. Ancak, Zonguldak bir emek kenti buradan daha fazla oranda hayır çıkarsa birilerine mesaj vermiş oluruz." dedi.

FİYASKO İLE SONUÇLANDI

İktidarın açılım adı altında başlattığı politikaların fiyasko ile sonuçlandığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, "Kürt açılımı, ermeni açılımı, Roman açılımı fiyasko ile sonuçlandı. Bunlar bir çamura saplandılar daha da çıkamıyorlar. Türkiye'de kurum ve kuruluşların birçoğu tarikat ve cemaatler tarafından işgal altına girmiştir. Bir tek Anayasa Mahkemesi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kaldı ele geçiremedikleri. Bu kurumları da ellerine geçirmeye çalışıyorlar" diyerek, Zonguldaklı seçmenlerin, Zonguldak'ı ihmal eden AKP iktidarına referandumda 'Hayır' oylarıyla bir ders vermesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.